Рим предприема мерки за премахване на плъховете от района на Колизеума

...
РИМ (Ройтерс) - Градската управа на Рим заяви в събота,
Коментари Харесай

РИМ (Ройтерс) - Градската управа на Рим заяви в събота, че предприема действия за справяне с нашествието на плъхове около Колизеума, след като туристи публикуваха снимки в социалните медии на гризачи, които се разхождат. в райони в близост до древния амфитеатър.

Градският ръководител на събирането на боклука Сабрина Алфонси каза пред агенция Adnkronos, че в петък вечерта и рано в събота е започнала „специална интервенция“, за да се гарантира, че хората могат да преминават безопасно около един от италианските най-посещаваните туристически обекти.

Операцията ще продължи следващата седмица, се казва в изявление на градската управа, като се почистват зелените площи около Колизеума, канализацията, където плъховете са нещо обичайно, и се поставят капани.

В града има около 7 милиона плъха, се казва в изявлението, или 2,5 на всеки жител.

Алфонси каза, че това лято се е увеличил броят на туристите, стичащи се във Вечния град, съчетан с горещата вълна , доведе до увеличаване на боклука, което благоприятстваше разпространението на гризачите.

Кметството публикува снимки на почистващ персонал, събиращ купища пластмасови бутилки за вода, кутии за напитки и други отпадъци на фона на осветен Колизеум .

Рим се бори с тлееща криза с боклука в продължение на много години, като купчините боклук често се изхвърлят по улиците до препълнените кофи.

Построен преди 2000 години, Колизеумът е най-големият амфитеатър в Римската империя и е бил използван за провеждане на гладиаторски битки, екзекуции и лов на животни.

(Репортаж от Гавин Джоунс; Допълнителен репортаж от Алвизе Армелини; Редактиране от Дейвид Холмс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР