Рим, един от най-засегнатите от уличния трафик градове в Европа

...
Рим, един от най-засегнатите от уличния трафик градове в Европа
Коментари Харесай

Рим забранява дизеловите автомобили от централните части до 2024-а

Рим, един от най-засегнатите от уличния трафик градове в Европа и където има хиляди антични монументи навън, застрашени от замърсяването, възнамерява да забрани дизеловите коли в централните елементи най-късно до 2024 година Това разгласи кметът на италианската столица, представен от " Гардиън ".

Вирджиния Раджи разгласи решението в профила си във " Facebook ", като посочи: " Ако желаеме да се намесим съществено, би трябвало да имаме смелостта да приемем строги ограничения. "

Нейните мнения пристигнаха след вчерашното правосъдно решение в Германия, което постанови, че тамошните градове могат да не разрешават най-тежко замърсяващите дизелови коли да не се движат по техните улици.

Около две трети от 1,8 млн. нови коли, продадени в Италия през предходната година са били дизелови.

В Рим няма огромни промишлености, тъй че съвсем цялото замърсяване на въздуха в италианската столица е породено от моторни транспортни средства.

Градът постоянно се пробва да не разрешава по-старите, по-замърсяващи транспортни средства от пътищата в дни, в които замърсяването доближава сериозни нива.

Рим също по този начин се опита да ограничи замърсяването, позволявайки единствено на коли, чиито регистрационни номера са четни или нечетни, да се движат в разнообразни дни.

Освен здравните проблеми, замърсяването от моторите с вътрешно горене предизвиква съществени вреди на многото антични монументи в Рим.

Според изследване от предходната година на Министерството на културата 3600 каменни паметника и 60 бронзови статуи има заплаха да се разрушат поради замърсяването на въздуха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР