Рим. Да се изготви общоевропейска програма за постигане на глобалните

...
Рим. Да се изготви общоевропейска програма за постигане на глобалните
Коментари Харесай

Проф. Дулевски, ИСС: ЕС ще е устойчив при балансирано развитие на икономика и социално сближаване

Рим. Да се изготви общоевропейска стратегия за реализиране на световните цели за стабилно развиване за интервала 2020 – 2030 г, препоръчани от Организация на обединените нации. А всяка страна, отчитайки спецификите, да одобри и своя национална стратегия. Това предложи ръководителят на българския Икономически и обществен съвет проф. Дулевски на годишната среща на ръководителите и основни секретари на стопански препоръки в Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Икономически и обществен съвет (ИСС) .
В Рим диалогът сред представителите на проведеното гражданско общество в Европа има за цел да открои ролята на Европейския дирек на обществените права (ЕССП) и по какъв начин той да се ползва по-ефективно. В този подтекст проф. доктор Лалко Дулевски показа позиции на българския Икономически и обществен съвет. Една от тях е Европейски Съюз да сформира пътна карта за приложението на Европейския дирек за обществените права за всички страни членки. Председателят на ИСС акцентира, че в мнение, отдадено на Европейския дирек на обществените права, ИСС към този момент е дал на държавното управление редица оферти за по-ефективното използване на ЕССП в България, в това число и за разработване на национална пътна карта за това.
Според ИСС механизмът на Европейския учебен срок, който към този момент включва и 20-те правилото на ЕССП, е сполучлива формула за балансиране на икономическия и обществения прогрес на страните членки. В същото време резултатите от Европейският учебен срок биха могли да бъдат още по-ефективни, в случай че се обвържат с бъдещата европейска пътна карта за приложение на ЕССП и с националните проекти.
В словото си пред форума проф. Дулевски акцентира връзката сред икономическото, общественото и екологичното развиване и нуждата тези процеси да са уравновесени и обективни за всички европейци. Той посочи пред сътрудниците си, че българският Икономически и обществен съвет има редица позиции, свързани с икономическото и общественото развиване на България и Европа, както и за климатичните промени. Във всички тях се откроява посланието за по-амбициозни цели, само че със обективни механизми и за по-работещи политики, само че подкрепени с съответни средства.
Проф. Дулевски насочи вниманието на аудиторията към ролята на кохезионната политика за реализиране на стабилно развиване на Европейски Съюз. Той акцентира, че в бъдещата Многогодишна финансова рамка 2021 - 2027 година средствата, които са ориентирани към обществено доближаване, към равнене на качеството на живот сред районите и сред страните, не би трябвало да бъдат намалявани. " Само посредством заслужено, отмерено и уравновесено развиване Европейски Съюз ще бъде резистентен съюз, съюз - поръчител за мир, прогрес и доверие ", сподели още проф. Дулевски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР