Рилски спортист (Самоков) се класира на финал в турнира за

...
Рилски спортист (Самоков) се класира на финал в турнира за
Коментари Харесай

Рилски спортист е на финал за купата след разгром над Балкан

Рилски състезател (Самоков) се класира на край в шампионата за купата на България по баскетбол за мъже, откакто надделя с безапелационното 90:48 (22:14, 25:16, 22:8, 21:10) Балкан (Ботевград) в " Арена Асарел " в Панагюрище. Тимът от Самоков ще играе за трофея против миналогодишния победител Левски Лукойл или Ямбол.

Мачът стартира с тройка на Брендън Браун, след която Рилски състезател не отстъпваше в резултата в нито един миг. Димитър Димитров върна един панер за Балкан за 2:3, само че последваха осем следващи точки за отбора от Самоков, който водеше точно с толкоз в края на първата четвъртина. До края разликата единствено растеше и Рилски състезател завоюва с рядко срещаните в мъжкия баскетбол 42 точки разлика. За контрастност, самоковчаните вкараха 53 % от стрелбите си от игра, а Балкан - единствено 22. Съотношението в тройките бе още по-брутално, като Рилски състезател вкара 12/27, а противникът - нито една от 26. Друга статистика също е показателна, откакто Рилски състезател завоюва 51 против 28 битки.

Цели шестима баскетболисти на Рилски състезател приключиха с двуцифрен актив, като Брендън Браун бе най-резултатен с 15 точки, а Николас Карвачо се отличи с 14 пункта и 15 извоювани битки. За Балкан с по 14 точки приключиха Димитър Димитров и Тауан Ейджи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР