Рилски спортист (Самоков) разгроми като гост Левски Лукойл със 109:77

...
Рилски спортист (Самоков) разгроми като гост Левски Лукойл със 109:77
Коментари Харесай

Рилецо разби Левски Лукой в Балканската лига

Рилски състезател (Самоков) разгроми като посетител Левски Лукойл със 109:77 (24:21, 27:14, 29:26, 29:16) точки в среща от Балканската лига по баскетбол за мъже. Двубоят се игра пред малко аудитория в столичната зала "Универсиада ". За Рилски състезател това е осма победа от девет мача в шампионата. Отборът заема второ място в класирането с идентичен актив с водача Блокотехна (Македония).

Левски е с три победи и пет загуби на третата позиция. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров взеха реванш от "сините " за загубата със 72:73 в събота в Самоков в мач от Националната баскетболна лига.

Двубоят за Левски Лукойл по решение на старши треньора Константин Папазов поради здравословни аргументи пропуснаха Станимир Маринов и Христо Николов. Срещата мина извънредно безгрижно и без напрежение, откакто гостите поведоха още в първата част, а на почивката имаха задатък от 51:35. В последната четвърт преднината на играчите на Рилски състезател мина границата от 30 точки и те умерено доиграха мача.

Златин Георгиев означи 21 точки за спечелилите. Шелдън Джетър добави 19 точки и 6 битки. Еван Раванел вкара 16 точки, а Дерек Райт приключи с 12 точки. Крис Минков беше най-резултатен за Левски Лукойл с 13 точки. Кийт Клентън добави 12 точки. Павлин Иванов и Николай Стоянов останаха надлежно с 11 и 10 точки.

"Може би има доста аргументи за загубата. При тази добра игра на Самоков те заслужаваха успеха. Това беше мое решение - Станимир Маринов е болен, уповавам се до събота, когато играем с Балкан да е добре. Сега шокът е доста огромен. Проблемът беше в нашата неприятна игра в отбрана. Решението за Христо Николов също беше мое, той още не е изцяло възобновен ", сподели след дуела Папазов пред Българска национална телевизия.

"Ние бяхме по-добри и в двата мача. Днес играхме доста стимулирано, добре в нахлуване. Играехме екипен баскетбол, ние сме по-добри сега и справедливо спечелихме ", разяснява наставникът на гостите Людмил Хаджисотиров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР