Рига. Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова взе участие в кръгла

...
Рига. Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова взе участие в кръгла
Коментари Харесай

Заместник-министър Десислава Ахладова взе участие в кръгла маса, посветена на по-доброто управление на съдилищата в Латвия

Рига. Заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова взе присъединяване в кръгла маса на тематика „ Иновативен метод в ръководството на съдилищата, която се организира в град Рига, Латвия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването . Форумът бе отдаден на неразучения капацитет на ръководството на съдилищата за реализиране на по-добро правораздаване със средствата на стратегическото обмисляне и новаторския метод. Основната концепция на форума беше да се показа друг опит от ръководството на съдилищата, ориентиран към разнообразни провокации.
В него се включиха представители на страните членки на Европейски Съюз, Източното партньорство, Централна Азия, ОССЕ, Съвета на Европа и Европейската комисия към Съвета на Европа за успеваемост на правораздаването (CEPEJ).
По време на форума зам.-министър Ахладова показа стратегическите цели на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система в България и срещна участниците със законодателните промени и подхванатите организационни ограничения за одобряване на съдийското самоуправление. Тя подчертава върху последното изменение на Конституцията от 2015 година, което е направено за обезпечаването на по-голяма самостоятелност на правосъдната власт.
Зам.-министърът срещна участниците и с процедурата за избор на членове на Висш съдебен съвет, като сложи акцент върху публичността и прозрачността на процеса. Представени бяха автоматизираните осведомителни системи, въведени в правосъдната система и предприеманите ограничения за въвеждане на електронното правораздаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР