Рига. Мигрантите в Беларус започнаха да се връщат в родината

...
Рига. Мигрантите в Беларус започнаха да се връщат в родината
Коментари Харесай

Полският премиер от Рига: На беларуска територия остават около десет хиляди мигранти

Рига. Мигрантите в Беларус започнаха да се връщат в родината си, само че повече от 10 хиляди към момента са в страната (Беларус-бел.ред.), съобщи министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки на взаимна конференция в Рига с премиера на Латвия Кришиянис Каринш, представен от TACC .

„ Няколко хиляди души, общо над 10 хиляди души, към момента остават на територията на Беларус “, сподели той.

„ Първият превоз с няколкостотин мигранти, които пожелаха да се върнат в страните си на генезис, отлетя назад в тези страни “, сподели Моравецки, като акцентира, че сходни решения за връщане се вземат от тези, които виждат безнадеждността на актуалната обстановка.

Според ръководителя на полското държавно управление фактът, че през последните два дни мигрантите са били трансферирани от беларуските управляващи от граничната линия до логистични центрове, демонстрира, че тези хора се употребяват от беларуското управление за политически цели. „ Това демонстрира, че тези хора са се трансформирали в инструмент в ръцете на управляващите в Минск “, сподели Моравецки.

„ Заслужава да се подчертае, че към този момент сме задържали към 400 души контрабандисти. Това са лица от разнообразни националности, в това число западноевропейци, от Близкия Изток “, сподели полският министър председател, изразявайки мнение, че интернационалната мафия е забъркана в миграционната рецесия на полско-беларуската граница.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР