Ричард Ран, ръководител на Института за глобален икономически растеж.„Вашингтон Таймс“Обичате

...
Ричард Ран, ръководител на Института за глобален икономически растеж.„Вашингтон Таймс“Обичате
Коментари Харесай

Ричард Ран за „Вашингтон Таймс“: Светът страда от енергийния заговор на Байдън

Ричард Ран,

началник на Института за световен стопански напредък.

„ Вашингтон Таймс “

Обичате ли да къмпингувате в дивата природа? Тоест, същинско къмпингуване в дивата природа, където нямате нищо повече от дребна палатка, одеяло и храна за шест дни, само че нямате мобилен телефон или даже фенерче? Малко хора практикуват този тип къмпингуване, тъй като са прекомерно млади, остарели, дебели или без форма, или им липсват съществени умения за оцеляване - или пък избират петзвездни хотели.

Причината, заради която множеството хора през днешния ден не живеят в условия, както предците им, е нашата евтина и изобилна сила, само че все пак мнозина от политическата класа вършат всичко допустимо, с цел да унищожат актуалното енергийно знамение. Преди изобретяването на парната машина преди към 300 години, а по-късно и на електрическия мотор и електрическото осветяване, множеството хора е трябвало да разчитат на личната си физическа мощ, с цел да създадат всичко, което употребяват, или на физическата мощ на животни като коне или волове. Имало е водни и вятърни мелници, само че те не са били толкоз доста, че да имат значение.

Причината, заради която имаме евтина и изобилна храна, е, че множеството торове се създават от петрол и газ. Същите тези горива задвижват селскостопанските машини и камионите за разпространяване на създаденото. Голяма част от това, което хората носят, е от нишки на петролна основа, а също и множеството пластмаси, които се употребяват във всичко, са направени от нефт.

Когато хората са разчитали на дърва и въглища, а не на природен газ, с цел да отопляват домовете си, градове като Лондон са имали толкоз огромно замърсяване на въздуха, че доста хора са умирали всяка зима. Въпреки това политиците от администрацията на Байдън намерено хвалят повишението на цените на петрола и газа - с подправеното изказване, че това оказва помощ на планетата. Всеки път, когато цените на петрола и газа се покачат с 1%, някои хора към този момент нямат пари да заплащат сметките си за отопление и изстудяване или да купуват нужното количество или качество здравословни храни. В Съединени американски щати множеството хора живеят надалеч над границата на съществуването, в сравнение с доста хора, които живеят на други места, само че даже и по този начин, нарастването на цените на силата води до доста ограничения.

Ако енергийният цар на господин Байдън, Джон Кери, изсмуче половината от горивото от резервоара на колата ви или в случай че министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм нахлуе в килера ви и вземе 20 % от храната, те вярно ще бъдат възприети като крадци. Факт е, че и двамата са част от заговорническата формация на администрацията на Байдън, която съзнателно прокламира политики за повишение на цените на бензина и храните. За разлика от Робин Худ, те не са дали нелегално извоюваните си облаги на бедните, а на " зеленото лоби ", което се състои най-вече от заможни бели хора.

Имаше един печално прочут руски академик, Трофим Лисенко, (любимец на Сталин), който, наред с други неща, отхвърляше актуалната генетика и потреблението на торове и пестициди, което докара до неуспех на реколтата и милиони непотребни смъртни случаи. Онези, които не са били съгласни с господин Лисенко, са получавали разнообразни санкции от Сталин, налагайки разрушителна ортодоксалност. Съвременната версия е известна като " енергиен лисенкоизъм ", който постанова " идеология на деградацията " на представителите на обществената политика.

Разбира се, лисенковците упорстват да се постави завършек на въглищата, петрола, газа и нуклеарната сила. Много от тях имат проблеми с вятърните паркове (защото са грозни и убиват милиони птици). Слънчевата сила съставлява проблем, тъй като множеството от панелите се създават в Китай (където има Гулаг) и употребяват редки метали (някои от които нарушават положителните минни и трудови практики). Хидроенергетиката води до преграждане на реки, което нервира рибите.

Главният редактор на Grid Brief, Емет Пени, който е писал доста за последователите на тази по този начин наречена " елегантна спестовност ", в действителност има вяра в минималната сила, макар че тя прави всички по-бедни. " Зелените " постоянно упорстват съществуващата система за произвеждане и систематизиране на сила да бъде разрушена, преди да бъдат основани нейни заместители. Зелените оказаха напън върху нюйоркските управляващи да затворят огромна атомна електроцентрала, обслужваща Ню Йорк. Загубата на електрическа енергия трябваше да бъде обезщетена с нова преносна линия от Quebec Hydro, което не беше направено. Не е изненадващо, че същите екологични групи, които желаеха затварянето на атомната централа, лобират против новия електропровод.

Всяко общество може да чака, че ще има групи от чудаци, които ще издигат глупави или невъзможни претенции. Но в Съединени американски щати и някои от европейските страни в този момент на власт са хора, които утвърждават доста от частите на зелената стратегия, макар че тя ще докара до обедняване на милиони хора - изключително в по-бедните страни. Кой човек счита, че е обикновено да се води политика, която прави хората по-бедни и с по-кратък живот - с цел да се избави на доктрина животът на милиони хора, които може да се родят след 100 години?

По всяка възможност през идващите няколко десетилетия ще има доста типове нуклеарни реактори, които ще създават доста по-безопасна електрическа енергия с нулеви излъчвания - поради бързия прогрес, който се реализира. Вече са създадени устройства за добиване на непотребния въглероден двуокис от въздуха - и най-вероятно скоро такива устройства ще бъдат пуснати в деяние.

Преди 100 години хората не са правили съзнателни жертви, с цел да подобрят живота на настоящето потомство (нас), само че все пак, по всички индикатори, множеството хора са доста по-добре от своите предшественици. Има всички учредения да се чака, че проблемите на околната среда, които са настоящи сега, ще бъдат решени през идващото столетие, без да се постанова настоящето човечество да се трансформира в оскъдно и нещастно. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР