Ричард Гиър призова Вашингтон да подкрепи Тибет, съобщaват чуждестранните издания.

...
Ричард Гиър призова Вашингтон да подкрепи Тибет, съобщaват чуждестранните издания.
Коментари Харесай

Ричард Гиър призова Вашингтон да подкрепи Тибет

Ричард Гиър прикани Вашингтон да поддържа Тибет, съобщaват задграничните издания. Актьорът се възмути от " жестокостта " на китайската политика по отношение на Тибет в миг, когато американският Конгрес дебатира за средствата, които би трябвало да бъдат употребявани за напън върху Китай поради нарушаванията на човешките права в автономния регион на страната.

Звездата от " Вътрешни афери " свидетелстваше пред комисията в Конгреса, обвинявайки китайските управляващи в това, че разделят тибетски фамилии, не разрешават тибетския език и унищожават религиозни светилища.

Артистът към този момент неведнъж е защитавал идеята пред Конгреса, обвинявайки Китай в " свирепост и принуждение " против народа на Тибет.

Тибет се ръководи от Китай от 50-те години на 20-и век, напомня Българска телеграфна агенция. Множество тибетци, напуснали страната, упрекват Китай в репресии и мъчения, както и в опити да се заличи тибетската просвета.

Около 1 млн. тибетски деца са разграничени от фамилии си и настанени в пансиони за насилствена асимилация, оповестиха през февруари трима пратеници на Организация на обединените нации.

Холивудската знаменитост призова Съединени американски щати и техните съдружници да се извърнат към Китай с апел за автономност на Тибет.

Гиър прикани представителите да гласоподават закон, очертаващ параметрите на американската поддръжка за народа на Тибет.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР