Ричард Гиър на среща с Далай Лама в Индия през

...
Ричард Гиър на среща с Далай Лама в Индия през
Коментари Харесай

Ричард Гиър призова Вашингтон да подкрепи Тибет

Ричард Гиър на среща с Далай Лама в Индия през 2022 година Снимка: АП

Актьорът Ричард Гиър прикани Вашингтон да поддържа Тибет, заяви Агенция Франс Прес. Гиър се възмути от " жестокостта " на китайската политика по отношение на Тибет в миг, когато американският Конгрес дебатира за средствата, които би трябвало да бъдат употребявани за напън върху Китай поради нарушаванията на човешките права в тази самостоятелен регион на Китай.

Гиър свидетелстваше пред комисията в Конгреса, обвинявайки китайските управляващи в това, че разделят тибетски фамилии, не разрешават тибетския език и унищожават религиозни светилища.

Гиър към този момент неведнъж е защитавал идеята на Тибет пред Конгреса, обвинявайки Китай в " свирепост и принуждение " против народа на Тибет.

Тибет се ръководи от Китай от 50-те години на 20-и век. Множество тибетци, напуснали страната, упрекват Китай в репресии и мъчения, както и в опити да се заличи тибетската просвета.

Около 1 млн. тибетски деца са разграничени от фамилии си и настанени в пансиони за насилствена асимилация, оповестиха през февруари трима пратеници на Организация на обединените нации. 

Ричард Гиър прикани Съединени американски щати и техните съдружници да се извърнат към Китай с апел за автономност на Тибет. 

Гиър прикани представителите да гласоподават закон, очертаващ параметрите на американската поддръжка за народа на Тибет. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР