Ричард Буве израства в Колумбия и прекарва целия си живот,

...
Ричард Буве израства в Колумбия и прекарва целия си живот,
Коментари Харесай

Разменени при раждането: 70 години по-късно двама мъже разбират истината

Ричард Буве израства в Колумбия и прекарва целия си живот, вярвайки, че е част от коренното население там. Всичко се трансформира една Коледа, когато си прави ДНК тест и открива, че има комбинация от украински, еврейски и полски генезис, съобщи Би Би Си. 

По същото време на към 2400 км разстояние сестрата на Еди Амброуз също си прави ДНК тест и открива, че не е родственик на Еди. Оказва се, че Ричард Буве е нейният биологичен брат.

Ето какво би се случило с цели фамилии когато схванат, че децата им са разменени

Двамата мъже са родени в един и същи ден, в една и съща болница в дребното канадско градче Арборг през 1955 година При раждането си обаче са разменени и по този начин всеки се озовал при биологичните родители на другия.

В четвъртък, 21 март, Еди и Ричард получават публично опрощение персонално от премиера на Манитоба - Уаб Киню, за породените контузии от грешката в болничното заведение 70 години по-рано.

„ Изправям се през днешния ден, с цел да поднеса опрощение, което от дълго време трябваше да бъде поднесено, за дейности, които нараниха две деца, двама родители и две фамилии от доста генерации “, споделя министър председателят.

Случаят е точно от тази болница

70 години живот в неистина

В ранните си години Еди и Ричард са имали напълно разнообразни животи, споделя юристът им Бил Гандж. 68-годишният Ричард израства като метис - локален народ в Канада със разбъркан корен и европейски генезис.

Баща му умира, когато той е на три години, оставяйки го да се грижи за по-малките си братя и сестри, до момента в който майка му осъзнава загубата.

Той посещава на ден учебно заведение за деца от коренното население, а по-късно е принудително лишен от фамилията си през 60-те години. По това време в Канада се вкарва процедура, при която деца от локалните нации са настанявани в приемни фамилии или са осиновявани отвън техните общности.

Това потвърждават резултатите от ДНК тест

Междувременно Еди израства във плантация в провинциална Манитоба „ в доста любящо и подкрепящо украинско семейство “, споделя юристът на двамата мъже.

Там той слуша украински национални песни, преди да заспи всяка вечер. По-късно обаче и той е осиновен, откакто остава сирак на 12-годишна възраст. През целия си живот Еди в никакъв случай не е знаел за произхода си.

„ Заради това и двамата са били лишени от това, което са мислели, че са “, споделя юристът им.

Години наред Ричард се гордее с това, че ръководи единствената напълно локална риболовна лодка край крайбрежията на Британска Колумбия.

В рамката на програмата ще бъдат изследвани към 200 болести, които са лечими

„ Сега той осъзнава, че всички на лодката са били коренни поданици с изключение на него “, споделя юристът им.

В извинението си министър председателят на Манитоба споделя, че по удивителен метод животите на двамата мъже леко са се припокривали през годините.

„ Като дете Еди моли едно момиче от прилежащия град да се включи в бейзболния му тим в междучасието, без да подозира, че тя в действителност е неговата биологична сестра “, изяснява юристът на мъжете.

Въпреки загубите юристът им споделя, че и двамата се гордеят с това, което са станали, и със фамилиите, които са ги отгледали. Днес, с помощта на ДНК тест, към този момент имат и нови фамилии.

Матей Гаспар се крие от камерите, Аднан Мевич си търси работа, а Садиа Султана Оиши мечтае да е доктор

Еди се е свързал с биологичните си родственици и е станал член на Федерацията на метисите в Манитоба. Ричард също възнамерява да се свърже с биологичното си семейство, а двете му пораснали дъщери от този момент са си татуирали " Амброуз " на ръцете, с цел да отбележат семейството, която би носел татко им.

Двамата мъже разчитат на адвоката си, с цел да изискат от провинция Манитоба опрощение и финансова отплата. Извинението е доста самопризнание, „ че е позволена неточност, която е засегнала всички тях “, споделя той за Еди и Ричард и техните фамилии.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР