Рибките са домашно любимци, обичани от всички поколения. Да направим

...
Рибките са домашно любимци, обичани от всички поколения. Да направим
Коментари Харесай

Как да си направим хранилка за рибки

Рибките са домашно любимци, обичани от всички генерации. Да създадем хранилка за тях в домашни условия, е забавно прекарване. Ето няколко стъпки, които можете да следвате, с цел да извършите елементарна хранилка за риба вкъщи.

Необходими материали за хранилка за рибки

PVC тръба

PVC крайни капачки (2)

PVC лакътна става (1)

PVC тройник (1)

PVC лепило

Пробивна машина

Малки винтове (4)

Таймер на батерии

Аквариумна тръба

Рибна храна

Как да си създадем хранилка за рибки

 Хранилка за рибки

Стъпка 1: Измерете и изрежете PVC тръбата

С помощта на измервателна лента определете дължината на хранилката, която желаете да извършите. Нарежете PVC тръба до мечтаната дължина благодарение на трион. Дължина от към 12 инча би трябвало да е задоволителна за множеството домашни аквариуми.

Стъпка 2: Прикрепете PVC крайните капачки

С помощта на PVC лепило прикрепете последна капачка към единия завършек на PVC тръбата. След това прикрепете друга последна капачка към другия завършек на PVC тръбата.

Стъпка 3: Създайте дупки в PVC тръбата

С помощта на бормашина направете серия от дребни дупки по дължината на PVC тръбата. Тези дупки ще разрешат на храната за рибки да излезе от хранилката и да падне в аквариума. Не забравяйте да извършите дупките задоволително дребни, тъй че храната за риба да не излиза прекомерно бързо.

Стъпка 4: Прикрепете PVC лакътната става

С помощта на PVC лепило прикрепете PVC коляното към единия завършек на PVC тръбата. Това ще разреши хранилката да бъде ситуирана под ъгъл в аквариума.

Стъпка 5: Прикрепете PVC тройника

С помощта на PVC лепило прикрепете PVC тройника към другия завършек на PVC тръбата. Това ще бъде мястото, където ще бъдат прикрепени таймерът и тръбите.

Стъпка 6: Инсталирайте таймера и тръбите

Инсталирайте работещ с акумулатори таймер в PVC тройника. Използвайте дребни винтове, с цел да го закрепите на място. След това прикрепете тръбата на аквариума към таймера и я удължете в аквариума. Уверете се, че сте закрепили тръбите към PVC тръбата благодарение на ципове или сходни.

Стъпка 7: Добавете храна за риба

Добавете храна за риба към PVC тръбата през отвора от горната страна. Не забравяйте да добавите задоволително храна единствено за интервала от време, който сте задали на таймера. Прехранването може да аргументи проблеми с качеството на водата в аквариума.

Стъпка 8: Тествайте захранващото устройство

Тествайте хранилката, като настроите таймера на къс интервал от време и наблюдавате дали храната се подава вярно. Регулирайте таймера съгласно потребностите, до момента в който се разпредели мечтаното количество храна.

Това е! С тези елементарни стъпки можете да създадете своя лична хранилка за риба, която ще подсигурява, че вашите риби се хранят по постоянен график, даже когато сте надалеч от вкъщи.

Вижте още:

- Признаци за препитание на аквариумните рибки;

- Хранителни добавки за декоративни рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР