Рибата може да бъде домашен любимец, а може и да

...
Рибата може да бъде домашен любимец, а може и да
Коментари Харесай

Как да отглеждаме пъстърва

Рибата може да бъде домакински любим, а може и да бъде отглеждана за издръжка. Пъстървата се счита за една от най-скъпите риби с изключителни вкусови качества, което подтиква от ден на ден хора да подхващат нейното развъждане в домашни условия.

Отглеждането на пъстърва вкъщи е трудоемък бизнес, който изисква нужните знания по отношение на особеностите и технологията за развъждане на рибата. Въпреки това, да имате такава риба вкъщи, е задачата допустима и с полагането на нужните грижи можете да превърнете заниманието в сполучлив бизнес.

Как можете да отгледате пъстърва вкъщи

Първата стъпка е да се снабдите с нужното съоръжение вкъщи. За задачата би трябвало да закупите особено езерце или дребен басейн, контролно съоръжение и RAS.

След това би трябвало да изберете подобаващия тип пъстърва. Съществуват 20 типа пъстърви, като единствено някои от тях могат да бъдат отглеждани в домашни условия.

Друг фактор за обсъждане е, че този тип риби са хищници, което е причина за щедро и постоянно хранене на рибите. Това ще изисква обилни финансови средства, по тази причина си коства да бъде премислено като за начало.

От 20 типа единствено 2 се считат за подобаващи – пестик и дъга.

Дъговата пъстърва, която е предразположена към студени температури, само че може да вирее и на по-топли. Оптималната температура за тази риба е 16-18 °C. Предимствата на дъгата е, че единствено за година може да доближи тегло от 125 г, а младите женски могат да снесат до 800 яйца. Освен това в пържено положение тази пъстърва тежи не повече от 30 грама, по тази причина може по-лесно да се резервира в млада възраст.

 Пъстърва

Относно развъждането значимо е да се държат женските, до момента в който са в млада възраст. Тогава те са най-производителни и могат да донесат до 3 хиляди яйца.

Пестик брук пъстървата пораства доста по-бавно от дъговата. Предимствата ѝ обаче са, че възрастните могат да доближат тегло от 12 кг, а женските могат да произведат до 1500 яйца.

Също по този начин снесените яйца доближават диаметър до 7 мм, което прави тяхното предпазване налично.

За развъждането на пъстървите вкъщи са ви нужни пържени, които можете да закупите в рибовъдни ферми. По-достъпната опция е закупуването на хайвери.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР