Рибарски мрежи, въжета, пластмасови чаши и найлонови торбички - това

...
Рибарски мрежи, въжета, пластмасови чаши и найлонови торбички - това
Коментари Харесай

Кашалот бе открит мъртъв със 100-килограмова "топка боклуци" в стомаха

Рибарски мрежи, въжета, пластмасови чаши и найлонови торбички - това е единствено част от 100-те кг отпадък, открит в стомаха на мъртъв кашалот. Животното е открито на крайбрежията на Шотландия, оповестява Би Би Си.

Според специалисти не е несъмнено дали " топката отпадък " в организма е довела до гибелта на животното, само че локални хора разясняват пред малкия екран, че случката демонстрира какъв брой са нечисти морските води. " Беше извънредно тъжно, изключително като видяхме рибарските мрежи и отпадъците, които излязоха от стомаха му ", споделя очевидецът Дан Пери. " Разхождаме се по плажа всеки ден и постоянно групирам отпадъци, свързани най-вече с лов на риба ".

Според Scottish Marine Animal Stranding Scheme - организация, която проверява смъртните случаи при китове и делфини, животното е било в положително положение и е допустимо отпадъците да са съдействали за това то да бъде изтласкано на брега. " Количеството пластмаса е ужасяващо, евентуално е пречело на храносмилането и за следващ път демонстрира какъв брой са рискови боклуците и остатъците от риболовна екипировка за морските животни ", гласи техен пост във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР