Рибарите от Ченгене скеле излязоха в събота на мълчалив протест.

...
Рибарите от Ченгене скеле излязоха в събота на мълчалив протест.
Коментари Харесай

Протест на рибари от Ченгене скеле

Рибарите от Ченгене скеле излязоха в събота на безмълвен митинг. Те изкараха лодките си на каналите в Рибарското населено място. Рибарите считат, че против тяхната общественост се води “клеветническата, политическа акция “.

Причината за митинга е спор към препоръчани от депутати от ГЕРБ законодателни промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Промените ще разрешат да се узаконят рибарските хижи на риболовците и да се уреди статута на рибарското населено място.

Рибарите настояват, че измененията в закона са препоръчани от тях, тъй като съвсем половин век казусът с техните постройки не е решен, заяви БГНЕС.

Същевременно съпредседателят на “Демократична България “ Христо Иванов обаче, че с тези законодателни промени в действителност ръководещите желаят да узаконят сходни противозаконни постройки, които се намират в така наречен летни сараи на Ахмед Доган в парк “Росенец “.

“През всички тези години ние запазихме своята еднаквост, макар компликациите. Не позволихме да бъдем използвани политически и ще продължим да отстояваме правото ни за почтено битие “, разясниха риболовците по време на съботния си митинг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР