Рибари не са съгласни с текстове в новия закон за

...
Рибари не са съгласни с текстове в новия закон за
Коментари Харесай

Рибари алармират: Ветропарковете ще ограничат риболовните зони в Черно море

Рибари не са съгласни с текстове в новия закон за силата от възобновими източници , в който се планува да бъдат построени вятърни централи в Черно море към Каварна и Шабла . Те се притесняват, че след изработката на ветропарковете, ще бъдат лимитирани зоните за лов на риба , в които работят и това ще докара до доста намаление на улова.

Председателят на съдружие „ Черноморски изгрев “ Емил Милев разяснява за „ Българска национална телевизия “, че риболовните зони са сред 0 и 100 метра и това са места в Черно море, където има живот. Той разкри, че преди 2 месеца се е срещнал с компания медиатор във Варна, която е желала мнението им, само че по думите му то не е било зачетено и отразено в протоколите.

„ Защо тези вятърни мелници ще се построяват тъкмо там, където работим? “ , пита Милев.

Рибарите не са срещу вятърните централи и зелената сила , само че упорстват те да бъдат построени отвън зоните за лов на риба. Според рибаря Красимир Петров , в случай че законът бъде признат в сегашния си тип, с сътрудниците му ще бъдат ощетени.

„ Тези ветропаркове ще са на пътя на рибата. Доказано е към този момент, че тези ветропаркове обръщат теченията “ , разяснява още той.

В умозаключение Петров разгласи, че са подготвени и на протестни дейности .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР