Риба трябва да се консумира поне веднъж седмично, защото е

...
Риба трябва да се консумира поне веднъж седмично, защото е
Коментари Харесай

Кои риби могат да се приготвят на пара

Риба би трябвало да се употребява най-малко един път седмично, тъй като е богата на омега-3 мастни киселини, които са от първостепенна нужда за човешкия организъм.

Това се помни още от детската градина и по тази причина някои обичаи би трябвало да се следват. За да създадете меню с потребен и апетитен обяд или вечеря, помогнете си с предписания за ястия с риба на пара.

Тя ще бъде по-полезна от пържената и по-вкусна от варената, защото ще задържи повече хранителни субстанции.

За подготвяне на риба на пара са подобаващи съвсем всички морски и сладководни риби. Това значи, че добър резултат в кухнята бихте постигнали с: атлантическа тресчица, морски и речен костур, морска тресчица, мерлуза, скумрия, сьомга, барбун, писия.

За задушаване можете да употребявате прясна и замразена риба. Но обърнете внимание, че замразената риба изисква повече време на подготвяне, към 10-15 минути повече от избраното в рецептата.

Готовността на рибата се ревизира с нож. След пронизване би трябвало да се отдели транспарантен сок, а месото да се отделя доста добре от костта.

Преди да готвите на пара, рибата би трябвало да бъде добре осолена и подкиселена, в противоположен случай тя ще загуби формата си и ще се разпадне. Ако рибата наподобява прясна, мариновайте я преди да я готвене в соев сос, оцет, зехтин и обичаните си подправки. Полейте и с бяло вино.

Филато от риба се подготвя най-бързо на пара, само че и рибата, приготвена цяла, е по-вкусна. Вместо вода при готвене на пара, можете да употребявате бульон от главата, костите и перките на рибката.

За да извършите това, главата (без хрилете), костите и перките измийте доста добре и ги варите за 40–50 минути с лук, магданоз или обичаните си подправки. Прецедете бульона и сгответе вашата риба на пара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР