Риалити форматът Ергенът в ефира на бТВ, бе основна тема

...
Риалити форматът Ергенът в ефира на бТВ, бе основна тема
Коментари Харесай

Интелектуален холокост, ориенталщина, кичозен хедонизъм, епикурейство

Риалити форматът " Ергенът " в ефира на бТВ, бе съществена тематика на първото съвещание на актуализирания състав на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това става ден преди финала на шоуто.

Новата председателка на Съвет за електронни медии Соня Момчилова дефинира този формат като " интелектуален холокост ". Тя изиска наказания за медийния снабдител.

Над две десетилетия преди да заеме поста на ръководител на Съвет за електронни медии, Момчилова бе сценарист на студентска стратегия „ Ку-ку “, за които написа текстове като " Мама на тати не дава ", " Под мостовете съм поставил тротил " и " Ще ти скъсам г*за ".

Членовете на регулатора разискаха отчет на Дирекция " Мониторинг и разбори ", който осведоми, че в Съвет за електронни медии са постъпили 44 писма на фенове, които осъждат предаването поради " пошлото, сексистко, унизително и обидно за дамите и легитимиращо балканския мачизъм наличие ".

Докладчикът означи, че съгласно феновете форматът популяризира отвратителни послания, а също така и излъчва фрагменти на психически тормоз и несъразмерна приложимост на алкохол.

Членката на Съвет за електронни медии Габриела Наплатанова, която бе назначена неотдавна от президента Румен Радев, като преди този момент бе кореспондент в бТВ, съобщи, че малкия екран има функционалност да забавлява, а в други медии са минавали по-скандални излъчвания.

Пролет Велкова, която бе излъчена от квотата на Народното събрание и номинирана от " Демократична България " разяснява, че Съвет за електронни медии няма право да се замесва в наличието на предаването, само че се съгласи с съвсем всички сериозни оценки към него. Тя предложи да се напише писмо със мнение каква е оценката на Съвет за електронни медии за този формат.

Симона Велева също разяснява, че подобен вид полезности могат да повлияят отрицателно на подрастващите.

Според Момчилова малкия екран не е единствено източник на развлечение и утвърждава поведенчески модели. Този формат показал " ориенталщина ", " кичозен хедонизъм " и " напудрено епикурейство ".

Момчилова добави, че ограничения ще бъдат взети и за необозначеното продуктово позициониране в първите епизоди на формата..

В последна сметка след поредицата изявления членовете на Съвет за електронни медии взеха решение да издигнат социална полемика и да се срещнат с медийния снабдител.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР