Rhein Asset Open, осминафиналАдриан Андреев – Дамир Джумхур 4-6, 2-6Адриан

...
Rhein Asset Open, осминафиналАдриан Андреев – Дамир Джумхур 4-6, 2-6Адриан
Коментари Харесай

Андреев отстъпи пред Джумхур на осминафинала в Меербуш


Rhein Asset Open, осминафинал

Адриан Андреев – Дамир Джумхур 4-6, 2-6

Адриан Андреев завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в Меербуш след проваляне от Дамир Джумхур на осминафиналите. Българинът стартира добре мача и поведе с 4-2 в първия сет, само че не съумя да резервира положителния темп до края и в последна сметка отстъпи пред международния №243.

Единственият ас в мача бе дело на Андреев, който обаче направи и повече двойни неточности (4-3). Българинът завоюва 57% от точките си на първи сервис (13/23) и осъществя два от осемте си брейкпойнта (25%), до момента в който Джумхур оползотвори пет от своите единадесет шанса за пробив (45%).

Андреев осъществя първия пробив в мача, само че Джумхур незабавно върна жеста и възвърне равенството при 2-2. Българинът обаче стигна до нов брейк, а след това реализира поврат от 0-40 и завоюва подаването си, увеличавайки своя задатък на 4-2.

Третата ни ракета можеше да продължи мощната си серия, само че в седмия гейм пропусна брейкпойнт и Джумхур понижи резултата. Това се оказа началото на доста мощна серия за босненеца, който записа два следващи пробива и се наложи с 6-4 в първата част.

Бившият №23 продължи да господства във втория сет, осъществявайки ранен пробив, след който поведе с 3-0. Андреев имаше късмет да върне интригата, само че при 4-2 пропусна три шанса за пробив, след което Джумхур записа нов брейк за крайното 6-4, 6-2 след 1 час и 33 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР