Резултатите в образованието, инфраструктурата, модерните градски пространства и ремонтираните улици

...
Резултатите в образованието, инфраструктурата, модерните градски пространства и ремонтираните улици
Коментари Харесай

Преди няколко години дори не съм мечтал за всичко, което е днес родното ми Царево

Резултатите в образованието, инфраструктурата, модерните градски пространства и ремонтираните улици са налице, задоволен съм, споделя на финала на третия си мандат кметът

Кметът на Царево  е оптимист за летния сезон. Той счита, че идващите месеци ще са мощни за туристическия отрасъл.

Общината се е подготвила уместно и към този миг курортите на нейна територия – Лозенец, Царево, Ахтопол и Синеморец са превърнати в строителна площадка. Така ще е до края на месец май, когато се чака всичко да бъде изпънато по конец, с цел да се посрещнат първите туристи.

Доволен ли е Георги Лапчев от свършеното през третия му мандат и ще се кандидатира ли за четвърти, вижте отговорите му в нашето изявление:



- Г-н Лапчев, подготвени ли сте да посрещнете първите туристи за лято 2023?

- На влизане в Царево може би видяхте, че се правят ремонтни действия. Много интензивно работим. Почти целият град се реновира. За благополучие фирмите-изпълнители са извънредно правилни. Сроковете до този миг не са нарушени. Входната улица е среиозно разкопана, само че имам уверението, че до 24 май ще е подготвена. Центърът на града ще е приключен до края на месеца. Силно се надявам, тъй като всеки ден управлявам дейностите. Подготвяме ювелирна част от Царево, някои даже я нарекоха втори площад. Златното кубе на църквата към този момент е готово. Хората му се радват. Всички детайли от ново Царево са подготвени за началото на летния сезон. Усилено се работи и в Лозенец, и в Ахтопол, където правим кърпежи и ще възобновим улиците. Пътната и улична мрежа са значими освен за локалните хора, само че и за гостите, които чакаме. Оптимист съм, тъй като на бюрото си виждам положителни прогнози за идното лято.

- Какъв сезон очаквате – непосредствен до този през 2019 ли?

- Със сигурност няма да е по-лош. На този стадий не желая да предвиждам повече, само че Царево се трансформира в топ дестинация. С всяка година порастват цифрите във връзка с посещаемост. Сега с тези наши дейности, които вършим с ВиК, давайки сигурност с вложенията в инфраструктурата във водоподаването, възобновяване на пространства и здания, ще се трансформираме във все по-привлекателно място и сезоните ще стават все по-силни.

- Какъв е профилът на туристите, които посещават Царево? Появиха се изказвания, че гостите са с по-скромни благоприятни условия.

- Профилът на средностатистическия екскурзиант в северната част на общината – Царево и Лозенец е една концепция над първокласния фамилен туризъм. Това е наклонност и на юг. Забелязваме го и в Синеморец, и в Ахтопол. Не съм склонен с изказванията, че са неплатежоспособни, че са средностатистически.  Дори в противен случай. След коронавирус пандемията виждаме, че огромна част от българите припознаха нашето море и започнаха още веднъж да го обичат. Ако до момента правеха сметки за това да посетят два пъти гръцкото море, то в този момент едно от тези визити е по Южното Черноморие. Попитайте и хотелиерите, те ще ви кажат, че поръчките вървят доста добре.

- Доволен ли сте от това, което изпълнихте като стратегия през вашия трети мандат отпред на Община Царево?

- Ако би трябвало да върша разбор за времето обратно, мисля, че за огромна част от тези обекти, които въведохме в употреба в последните години, даже не съм посмял да бленувам първоначално и даже към края на първия ми мандат. Истината е, че имаме изцяло приключена просветителна политика – от детските градини до университета, за който единствено преди месец сключихме договор  Имаме задоволително зелени пространства и продължаваме да работим в тази посока. Смятам, че няма потребност да споделям и на какво равнище е инфраструктурата. И с просто око се вижда, че Царево, Лозенец, Синеморец и Ахтопол се трансформираха. Няма тематика, по която да се усещам нерешителен и несъмнено се гордея с това, което направихме с екипа ми.

- Остана ли нещо незавършено в този мандат?

- Остана една болница, която към момента е предмет на диалози и съм сигурен, че и там ще успеем. Всичко останало се осъществя, даже и допълнително от това, което бяхме поели като ангажимент.

- Да чакаме ли още веднъж да се кандидатирате за нов мандат, четвърти подред? Вие сте един от кметовете, които към момента не споделят дали ще се впуснат в борбата наесен.

- Не единствено аз, а и огромна част от колегите-кметове няма да кажат нищо, поради обстановката, която е сега в страната. В този дух и аз ще замълча, към този момент.  
 Усилен ремонт върви и по централната комерсиална улица " Хан Аспарух ". Дейностите ще приключат до края на месеца, подсигурява кметът Георги Лапчев  Храм " Свети Борис Михаил " е с позлатено кубе 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР