Резултатите от традиционната за града класация Най-добрият квартал за живеене,

...
Резултатите от традиционната за града класация Най-добрият квартал за живеене,
Коментари Харесай

Кой е най-добрият квартал за живеене в Пловдив?

Резултатите от обичайна за града ранглиста " Най-добрият квартал за живеене ", която се осъществя по концепция на Дарик радио, като продължение на националната акция „ Най-добрият град за живеене “, ще бъдат оповестени на 15 декември по време на седмичната стратегия от студиото в Пловдив.

Гласуването продължи 4 сезона в, както и на сътрудниците на акцията. По време на класацията жителите на града имаха опция сами да дефинират къде в Пловдив се живее най-добре, дали и по какъв начин районните кметове се оправят с проблемите в обособените квартали. Целта на акцията е да се търсят положителни практики и решения за възстановяване качеството на живот във втория по величина град в България.

Всички районни кметове участваха в диспути по съответните тематики, свързани инфраструктурата и наличната среда за хора с увреждания; с качеството на обслужване в районната администрация; потребността от зелени площи, места за разходки и отдих, детски площадки; тишина, непорочност, сигурност и спокойствие; налични алеи за велосипедисти; положение на уличната мрежа и уличното осветление; комфортен превоз и места за паркиране; площадки за спорт навън, зали за танци и спорт, фитнеси; здравни заведения, брой на детските градини и училища; благоприятни условия за образуване на разнообразни културни събития, места за занимания (на намерено и закрито) и други критерии, които в международен мащаб дефинират качеството на живот на хората в обещано обитаемо място.

Критериите в конкуренция " Най-добрият квартал за живеене " през 2022 - 2023 година бяха общо 12. Гласуването в класацията стартира на 1.11.2022 година и бе прекратено в навечерието на локалните избори тази година.

През последните дни, свои участия в програмата на Дарик имат и всички нови районни кметове на Пловдив, които поеха щафетата на ръководство.

Освен огромната премия за „ Най-добър квартал за живеене ", ще бъдат отличени кварталът с най-вече зелени площи, както и тoзи с най-удобна инфраструктура, в това число и за хора с увреждания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР