Резултатите от местния вот София показаха, че победата на Васил

...
Резултатите от местния вот София показаха, че победата на Васил
Коментари Харесай

Васил Терзиев печели изборите с по-малко гласове дори от Мая Манолова

Резултатите от локалния избор София демонстрираха, че успеха на Васил Терзиев е победа на отвращението на хората, които бяха принудени да избират по-малкото зло и с омерзение да гласоподават на втория тур за наследника на комунистическо-десарския жанр, наложен им от политическите сделкаджии – победа, която е унизителна, както за тях, по този начин и за спечелилия.

София е избавена! „ Десният “ Васко/ “Добрата Държавна сигурност “ завоюва, въпреки и инфарктно втория тур на локалния избор в столицата, откакто бе на косъм да изтърве „ договорката “, уговорена сред него и съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков на мрачно месеци преди изборите. 

Сега към този момент всички могат да си отдъхнат. Освен, че София е избавена, изборът на „ десният “ Васко ще подсигурява проевропейския и проатлантически път на България. Пък може и на Крим да помогне.

„ Победата “ на „ десния “ Васко е впечатляваща по няколко индикатори. Впечатляваща е с обстоятелството, че в новата история на локалните избори в София той печели с минимум гласове от досегашните кметове – с малко под 175 000 гласа.

Предходните избори в София бяха извоювани от Йорданка Фандъкова с малко над 209 000 гласа.

Васил Терзиев печели изборите с по-малко гласове даже от Мая Манолова, която на втория тур през 2019 година остана зад Фандъкова с малко над 189 000 гласа.

„ Победата “ на „ десният “ Васко е впечатляваща и с най-малката разлика до момента сред първия и втория – към 4500 гласа. На предходните избори разликата сред Фандъкова и Манолова е над 10 000 гласа.

Статистиката ясно демонстрира, че балонът за неговата „ най-точна кандидатура за кмет “, както твърдяха първоначално политическите му ментори, е спукан.

Всичко това удостоверява извода, че политическите сделкаджии, спуснали „ от горната страна “ и наложили кандидатурата на спонсора без разискване, без допитване (страшно либерален метод на номиниране) на своите политически обединения без те и „ гък “ да кажат, е извънредно неправилен ход, за който би трябвало да носят отговорност.

С него те отблъснаха гласоподаватели, а не ги завоюваха, както би било при една естествена кандидатура, издигната при демократични правила.

Затова и на архитекта на „ договорката “ Кирил Петков се наложи под паника да търси поддръжка за „ десния “ Васко в 12 без пет в петък, ден преди вота, от ГЕРБ и от „ Синя София “ (макар от момента на номиниране на проф. Вили Лилков от предприемчив комитет до последно медиите, обслужващи ПП-ДБ-Терзиев, го пришиваха като „ патерица на ГЕРБ “).

Да, този ход Петков да се унизява и да се примоли в последния миг на десните хора в София да поддържат Терзиев на балотажа, бе ход на отчаянието. И несъмнено в случай че не беше го направил щеше да изгубят изборите/„ договорката “.

Затова „ успеха “ на Васил Терзиев е унижаваща и спечелилият, и партийните водачи, които натрапиха „ от горната страна “ неговата неприемлива, меко казано кандидатура.

Защото той победи с омерзение. С отвращението на всички тези хора, които бяха принудени да преглътнат обидата от „ договорката “ на самозабравилите се псевдополитици „ демократи “, натресли им правоприемник на комунистическо-десарския жанр и да гласоподават за него с омерзение, единствено и единствено да не се разсънят с блестящо червен кмет в понеделник, повдигнат от наследника на някогашната компартия.

Сега занапред ще стане ясно дали „ успеха “ на отвращението и била за положително или за неприятно. Тепърва ще разбере с какви гласове в Столичния общинския съвет ще се трансформира „ досегашния модел на ръководство “ и в каква посока ще бъде смяната.

Дали ще има умело и транспарантно ръководство или ще се окаже противоположното, както мнозина предупреждаваха. И хората за следващ път да останат излъгани в очакванията и упованията си. Господ да ви е на помощ тогава!

Коментар на desebg.com


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР