Резултатите от изборите задават редица възможности - както за изход

...
Резултатите от изборите задават редица възможности - както за изход
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС подава ръка за кабинет! Изходът е възможен само с приемливи компромис и съгласие по важните въпроси, заяви Десислава Атанасова

" Резултатите от изборите задават редица благоприятни условия - както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. Гражданите демонстрираха еднопосочно, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една партия или коалиция. Тези резултати обрисуват ясно разграничителни линии в обществото. Изходът е вероятен единствено с допустими взаимни отстъпки, единодушие по значимите въпроси за страната и дейно възобновяване на политическия разговор ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при откриването на 49-ия парламент.
 
" От ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната борба в политиката е борбата със самия себе си. Тази борба е надалеч по-важна от конюнктурните борби с настоящия политически конкурент. Знаем, че изходът от тази борба зависи от самите нас и от силите да преодолеем самите себе си. Най-голямото тестване беше изкушението да се превърнем в фракция и да се отдадем на фантазии за реванш и жадност за възмездие. Най-голямата ни победа беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в главорез ", акцентира тя от парламентарната естрада.
 
" Ако българските жители имат цялостното право да бъдат прочувствени, ние - техните представители, нямаме това право. От позицията на първа политическа мощ сме наясно, че нито една от партиите не може да реши политическата рецесия сама. Нямаме самочувствието, че сме спечелили изборите, тъй като нашата позиция е една от многото в този парламент. Нашата победа би била годна, само в случай че 49-ото Народно събрание успее да излъчи устойчиво ръководство. В името на тази победа сме подготвени не просто да беседваме с всяка от партиите, само че и да се съобразим с другите причини ", даде поръчка Атанасова.
 
Тя посочи, че решаването на политическата рецесия не може да се случи по комфортен метод за нито една от партиите. Въпрос на храброст е да насочим политическата си сила към работа за цялото общество, означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
 
" Дните на Страстната седмица и в последните 10 дни на Рамазан са добра опция всеки от нас да прояви примирение и да потърси амнистия от тези, които в действителност е обидил и наранил. Надявам се всички да намерим сили и храброст за превъзмогване на тестванията. На Велика сряда не трябва да забравяме, че в основата на всяко изменничество стоят неналичието на примирение и неподтиснатата горделивост ", сподели още Атанасова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР