Резултатите от българско европредседателство ще бъдат представени от премиера Бойко

...
Резултатите от българско европредседателство ще бъдат представени от премиера Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще представи днес в Страсбург резултатите от българско европредседателство

Резултатите от българско европредседателство ще бъдат показани от премиера Бойко Борисов по време на започващата през днешния ден в Страсбург сесия на Европейския парламент. Евродепутатите ще обсъдят и решенията от последния Европейски съвет, на който бе реализиран консенсус за миграционната политика на Евросъюза.

Лидерите на политическите групи в Европарламента ще оценят достиженията на българско председателство в спор с премиера Борисов и с ръководителя на Еврокомисията Жан Клод Юнкер във вторник сутринта. Веднага след това  в пленарната зала целите на австрийското председателство до края на годината ще показа канцлерът Себастиан Курц.

В пленарната зала ще има и бъдат за резултатите от Срещата на върха на съюза в края на юни, на която европейските водачи приканиха за съглашение по отношение на политиката на миграция и леговище. В дебата ще се включи и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Пред евродепутатите визията си за бъдещето на Европа ще показа полският министър-председател Матеуш Моравецки, а идващият европейски водач, който ще направи това послание в Екологичен потенциал, ще бъде гръцкият министър председател Алексис Ципрас по време на септемврийската пленарна сесия в Страсбург.

В дневния ред са и диспути по идващия бюджет на Европейски Съюз, договарянията по Брекзит и съдействието в региона на сигурността и защитата.

В сряда тематика още веднъж ще бъде пакетът подвижност, когато следва гласоподаване на преразглеждане на разпоредбите на Европейски Съюз за автомобилните транспорти и товари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР