Резултатът от изборите е тежка загуба за БСП и никой

...
Резултатът от изборите е тежка загуба за БСП и никой
Коментари Харесай

Вигенин: Борисов ще опита да се върне на бял кон във властта

Резултатът от изборите е тежка загуба за Българска социалистическа партия и никой не си прави илюзии, че може да се подцени. Затова през вчерашния ден Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия подаде оставка - тъй като по този начин се прави, би трябвало да се понесе отговорност. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Кристиан Вигенин от управлението на Българска социалистическа партия.

Смятаме, че с това би трябвало да бъде понижен натискът върху Корнелия Нинова, тъй като идват сложни времена и имаме потребност от водач. И когато пристигна времето, Нинова да предложи ново Изпълнително бюро, което да дава отговор на задачите на партията, съобщи той.

Самата Нинова съобщи, че осъзнава своята отговорност за изборната загуба. Но ние сме партия с възприятие за самозапазване и да стартираме крамоли в партията е най-лошият вид. Трябва да проведем диалози в партията, само че би трябвало да участваме и в диалога какво се случва в страната. Хората изрично споделиха, че не желаят ГЕРБ и Бойко Борисов да ги ръководят, само че Българска социалистическа партия би трябвало да заеме позиция по какъв начин ще действа едно бъдещо Народно заседание и ръководство, и поради резултата си от изборите да прояви невзискателност, уточни Вигенин.

Българска социалистическа партия няма да се явява в ролята на партия, която ще упорства и ще се моли да бъде част от новото ръководство. Трябва да създадем нужното, с цел да бъде прерязана връзката сред партията и страната ГЕРБ, да стартираме разграждането на основания от Борисов и ГЕРБ мафиотски модел. Това няма да стане със сръдни, би трябвало да се подходи отговорност, би трябвало да си даваме сметка за сложността на този развой. Този парламент има благоприятни условия за това, означи Кристиан Вигенин.

Предстои ни гигантско изпитание и сега не е редно да се отхвърля помощта на всеки, който желае да помогне. В този миг трайното премахване на ГЕРБ от властта, с цел да може да се възстановява политическият развой, изисква време и старания. Ние сме подготвени да поставим тези старания. Ние също бяхме по площадите по време на митингите, имаме учредения да търсим единодушие в тази посока, добави той.

Трябва да създадем обзор на въпросите, свързани със правосъдната система и нуждата да се подсигурява нейната успеваемост, обзор на всичко, обвързвано с почтен и справедлив избирателен развой, както и ред други въпроси, които да оказват помощ за по-бързото справяне със здравната и икономическата рецесия. Под падащия сняг оня ден министър председателят се опита да злоупотреби със страха на хората, само че обстановката не е лека, съобщи социалистът.

Ние не се тормозим от нови избори, а от това, че те могат да основат среда, в която Бойко Борисов да има сътрудници, че партиите от митинга могат да имат по-ниски от сегашните резултати. Бих предложил да се играе на несъмнено. Защото Бойко Борисов няма да се откаже от опция да се върне на бял кон във властта. Този човек би трябвало да бъде отхвърлен от властта. Трябва да подходим отговорно, с мисъл за година най-малко напред, а да не се поддаваме на страстите кой с кого не желае да си играе, сподели още Вигенин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР