Резолюция, приета от Комисията по външните работи на Камарата на

...
Резолюция, приета от Комисията по външните работи на Камарата на
Коментари Харесай

Италия прие резолюция в подкрепа на Тайван

Резолюция, призната от Комисията по външните работи на Камарата на депутатите в Италия в поддръжка на Тайван, е откровено оценена от държавното управление и народа на Тайван – това обявиха от Министерство на външните работи на островната страна.

Предложена от Паоло Форментини, заместник-председател на Комисията по външните работи, и подписана от 23 членове, резолюцията бе призната единомислещо по-рано тази седмица. В нея се приканва държавното управление на Италия да придаде по-голямо значение на мира и стабилността в Тайванския пролив и района в лицето на експанзията на авторитаризма, като в същото време задълбочава съдействието си с сътрудници в Индо-тихоокеанския район.

Според Министерство на външните работи резолюцията идва след предложение, утвърдено от Камарата на депутатите в Италия предишния месец, което приканва държавното управление на Италия да работи взаимно със страните-членки на Европейски Съюз и НАТО в посока преразглеждане на своята Индо-тихоокеанска тактика.

Тайван и Италия споделят универсални полезности като независимост, народна власт и ценене правата на индивида. Двете страни имат тясно съдействие в области, обхващащи търговията, културата, образованието и енергетиката.

Правителството на Тайван се ангажира да работи със страни със сходни полезности като Италия, с цел да разшири обмена, като в същото време способства за мира, стабилността и просперитета на Индо-тихоокеанския район, прибавиха още от Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР