Резкият скок в цените на енергоносителите и пълзящата инфлация доведоха

...
Резкият скок в цените на енергоносителите и пълзящата инфлация доведоха
Коментари Харесай

ЕФЕКТЪТ ХАРВАРД: Краставиците станаха по-скъпи от пържолите! Бизнесът е на ръба заради рекордно скъпия ток и бума на инфлацията

Резкият скок в цените на енергоносителите и пълзящата инфлация доведоха до скок в цената на съвсем всички хранителни артикули. В последните дни пазаруващите са скандализирани от шоковото повишаване на краставиците, които в комерсиалната мрежа се търгуват на цени, по-високи от тези на месото.

" Секторът е на ръба на пропастта. Много от сътрудниците не работят. По-силен вятър и ще бутне и останалите, които работим ", показа пред националното радио оранжерийният производител Веселин Велев от Куртово Конаре.

Заради внезапния скок в цената на природния газ част от оранжериите затвориха. Преди дни страната подсигурява 3,5 млн. лв. помощ, само че съгласно Велев това е незадоволително и при галопиращите цени на всичко, би трябвало и държавните помощи да се вдигнат.
свързани новини8200на 03.02.20229447на 03.09.2021
Той акцентира, че производителят е последният, който може да управлява цената на краставиците.

Българските излизат от оранжериите на цена от 5 лв. за кг. Според Велев с наближаването на пролетта цените ще стартират да понижават.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР