Резервираният Габриел Мартинели уволни последен уинър, за да донесе на

...
Резервираният Габриел Мартинели уволни последен уинър, за да донесе на
Коментари Харесай

Мартинели уволни Арсенал до късна победа с 1-0 над Манчестър Сити

Резервираният Габриел Мартинели уволни финален уинър, с цел да донесе на Арсенал победа с 1-0 над Манчестър Сити, резултат, който реалокира Микел Артета изравни по точки със противника си от Северен Лондон Тотнъм Хотспър на върха във Висшата лига.

Арсенал влезе в мача в неделя, откакто не е побеждавал Сити в лигата от 2015 година насам, серия от 15 мача – най-дългата им поредност без победа против един съперник в историята на лигата.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Полиция претърсва централата на футболните съдии в Барселона Разследване за подкупи „ Те заслужават правдивост “: Вътре в битката за реформиране на индонезийския футбол Саудитско-ирански азиатски Отменен мач от Шампионската лига поради отпадането на Солеймани Мароко-Испания-Португалия ще бъде хазаин на Световното състезание през 2030 година, Саудитска Арабия ще кандидатства за 2034 година завършек на списъка

Прекратяването на такава безплодна серия изглеждаше малко евентуално, защото Сити имаше по-добри шансове през първото полувреме, като Деклан Райс от Арсенал почисти линията, с цел да задържи първенците на разстояние.

Арсенал не насочи нито един удар към вратата в началния интервал, само че подвигна темпото след почивката, макар че Сити въпреки всичко сътвори по-добри откривания, макар че голмайсторът на Висшата лига Ерлинг Халанд беше неизречен от самото начало следобяд.

Изглежда мачът вървеше към патова обстановка, преди Мартинели да нанесе удар четири минути преди края, отклонявайки бранителя на Сити Нейтън Аке, който отнесе топката около вратаря Едерсън.

Голът провокира бурни празненства на Емирейтс, защото Арсенал се измести над Сити на второ място с 20 точки, две над първенците и изоставайки от Спърс единствено по маркирани голове.

На Арсенал беше нанесен голям удар преди началото, защото беше доказано, че контузеният Букайо Сака ще пропусне мач от Висшата лига за първи път от май 2021 година, поставяйки завършек на серия от 87 поредни участия, най-дългата до момента участвайте в надпреварата.

Без летящия напред Арсенал изглеждаше ленив първоначално, като хърватският бранител Йоско Гвардиол бе отхвърлен от намесата на Райс, до момента в който Хулиан Алварес съвсем отклони неувереното изчистване на вратаря на Арсенал Давид Рая в мрежата.

Публиката правеше всичко по силите си, с цел да разсъни реакцията на Арсенал, аплодирайки всеки летящ мач на драго сърце и изглеждаше, че това оказа помощ на нещата, като домакините навлязоха в конкуренцията.

Обещаващите откривания обаче се провалиха, защото Арсенал не съумя да насочи удар към вратата в първото полувреме на домашен мач от Висшата лига за първи път от март 2022 година

Въведението на Мартинели оживи нещата, защото той скоро означи първия гол от домакините в мача, яростен удар право към Едерсън.

С последващата интернационална пауза, животът изглеждаше изсмукан от играта, преди Мартинели да разбие сърцата на Сити.

Това беше навременна стачка, която подсигурява, че Арсенал към момента не е изгубил мач от Висшата лига този сезон, като за финален път имаше по-дълъг интервал без загуба, с цел да стартира акция през 2007-08.

„ Всеки знае какъв брой е мъчно да се играе против [Сити], даже когато играят като посетител. Не е невероятно да ги победим “, сподели нападателят на Арсенал Габриел Жезус след мача.

„ Това е нашият дом и би трябвало да се борим. Радвам се за Габи [Мартинели]. Той пристигна и ни оказа помощ. Той сподели какъв брой мощен е тимът ни. ”

Междувременно Мартинели похвали съотборниците си.

„ Всеки изигра своята роля в тази победа “, сподели той. „ Вкарах гола, само че това се отнасяше за целия тим. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР