Рей Далио, основателят на най-големия инвестиционен фонд в света Bridgewater

...
Рей Далио, основателят на най-големия инвестиционен фонд в света Bridgewater
Коментари Харесай

Милиардер предрече нова икономическа катастрофа и каза как да се подготвим за нея

Рей Далио, създателят на най-големия капиталов фонд в света Bridgewater Associates, преди време предсказа финансовата рецесия от 2008 година, както и миналогодишната рецесия, предизвикана от пандемията. Сега 72-годишният американски милиардер вижда да се задава следващ сложен интервал за стопанската система и дава няколко потребни съвета по какъв начин да се подготвим за него.

Дългогодишният основен капиталов шеф на най-големия хедж фонд в света разгласи в изявление пред CNBC, че война сред Съединени американски щати и Китай е изцяло допустима, освен това основно поради „ недоразумения “. Опитите на Съединените щати да американизират Китай и неговата просвета са в положение да доведат до спор, който ще ускори в допълнение комерсиалната война, оповестена от Доналд Тръмп през 2018 година Тази комерсиална война принуди американския бизнес да понижи възнагражденията на служащите и маржовете на облагата си, както и да увеличи цените за крайните консуматори. Според изследване на Moody`s единствено през  първата година от комерсиалната война с Китай американците е трябвало да съкратят минимум 300 000 работни места. Миналата година анализатори от нюйоркския клон на Фед пък пресметнаха, че комерсиалната война на американските компании с Китай коства 1,7 трилиона $ пазарна капитализация.
Марков: Либералната народна власт стана причина за международната икономическа рецесия, скрита зад Ковид
Истината е, че демократичната народна власт стана причина за следващата международна икономическа рецесия, скрита зад Ковид! И не толкоз същността...

Далио не отхвърля, че от време на време прави неточности в прогнозите си, само че неизбежността на бъдещите произшествия съгласно него се удостоверява от разбора на последните пет века от човешката история. С други думи, даже да се избегне войната сред Съединени американски щати и Китай, то международната стопанска система неизбежно ще потъне в някаква друга злополука от планетарен мащаб .

Независимо какво ще е пагубното събитие, милиардерът твърди, че постоянно би трябвало да се съблюдава следния елементарен принцип: „ Ако се страхувате, тогава би трябвало да спрете да се страхувате; само че в случай че не се страхувате, значи е време да започнете. " Това покачва предпазливостта и ви кара деликатно да проучите всички опасности, споделя той.

Един от тези опасности, съгласно Далио, е местоположението, т.е. физическото място, на което човек живее и работи. Милиардерът прави ранглиста на дузина страни според от 18 фактора. Сред тях са тежестта на държавния дълг, военната мощност и икономическото произвеждане. Според Forbes, Далио възнамерява да направи и уеб страница, където тези фактори ще се демонстрират в действително време. С помощта на този рейтинг всеки самичък ще може да реши дали си коства да живее и работи на обещано място, или е по-добре да смени средата без значение от компликациите, които съпътстват всяко пренасяне.

Рей Далио също по този начин поучава финансовите опасности да се мерят във връзка с инфлацията, а не в настоящите цени. Например, в случай че имате банкова сметка, средствата в нея евентуално ще се натрупват с друга скорост спрямо други вложения, защото тя е обект на инфлация.
Путин: Светът е в рецесия, сравнима с Голямата меланхолия
Руският президент Владимир Путин съобщи на срещата на върха на Г-20, че тази година светът е изправен пред огромна икономическа рецесия, ко...

Друг съвет във времена на неустановеност и безпорядък е да се отделят запаси и да се стремим към диверсифициран портфейл. Не дръжте всичките си пари на едно място, споделя Далио. Парите в брой не са безвредна инвестиция, изключително сега, когато инфлацията в Съединени американски щати доближи 30-годишен връх. Нека финансовите средства бъдат разпределени в необятен набор от принадлежности - от индексирани с инфлацията облигации, които Далио избира пред стандартните, до злато и даже криптовалута.

Далио, който до неотдавна се изказваше резервирано във връзка с криптовалутата, още през май тази година в изявление за CoinDesk призна, че макар годините на рецензии, той персонално също към този момент има малко количество биткойни.

Много от тези свои визии и препоръки, Рей Далио излага и в новата си книга, описваща задаващия се Нов международен ред.



Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР