Рей Чен пристигна в България за своята първа среща със

...
Рей Чен пристигна в България за своята първа среща със
Коментари Харесай

Отново суперзвезда гостува на Софийската филхармония

Рей Чен дойде в България за своята първа среща със софийската аудитория. В сряда беше подготовката, а незабавно след нея и изявлението, което даде за БНР. Още от първите си явявания на сцената той притегля вниманието с изисканата си виртуозност. Но също така той влага и доста страст в интерпретациите си и по този начин опровергава ширещото се мнение, че музикантите от Азия блестят единствено със забележителната си техника. Но в действителност Рей Чен, който е роден в Тайван израства в Австралия, а по-късно учи в най-известните американски университети като Музикалния институт " Къртис ". Сред многото състезания главен мотор на кариерата му са успехите от състезанието " Йехуди Менухин " в Кардиф през 2008 и " Кралица Елизабет " в Брюксел през 2009. Следващите предложения го водят на най-престижните подиуми, срещат го с най-известните диригенти. Днес името му е толкоз известно, че е поканен да бъде член на журито на състезанието " Йехуди Менухин " през 2016 година и по този начин става най-младият музикант включен в журито на влиятелното съревнование.

Рей е в листата на " Forbes " на 30-те най-влиятелни азиатци под 30 години.

Цигулката, на която свири Рей Чен, е на " Страдивариус Samazeuilh " от 1735, предоставена от " Nippon Music Foundation ". Този инструмент в миналото е бил благосъстоятелност на известния американски цигулар Миша Елман (1891-1967).

Рей Чен е роден в Тайпе.

Освен концерта за цигулка и оркестър на Менделсон диригентът Найден Тодоров избира два от Славянските танци на Дворжак – №2, оп.72, и №8, оп. 46, и Симфония №5 на Чайковски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР