Revolut се подготвя да поиска банков лиценз в Русия въпреки

...
Revolut се подготвя да поиска банков лиценз в Русия въпреки
Коментари Харесай

Revolut ще иска лиценз и в Русия, въпреки критиките за връзки с Кремъл

Revolut се приготвя да изиска банков лиценз в Русия макар предстоящите рецензии по отношение на изказванията за връзки на компанията с Кремъл, написа Financial News. Стартиращата компания със седалище в Лондон удостовери, че търси шеф за Москва, който да работи с локалните регулатори.

По-късно от българското посланичество на компанията изпратиха известие, в което се споделя, че нямат желание да аплайват за банков лиценз в " обозримо бъдеще ".

Междувременно Revolut се изправя пред трето следствие в латвийския парламент, което би трябвало да откри дали връзките на компанията с Русия съставляват опасност за националната сигурност на страната - нещо, което Revolut отхвърля.

Дигиталната банка, която е оценена на $1,7 милиарда, сега има офиси в Москва и Санкт Петербург, в които работят 125 души - главно инженери и разработчици.

Николай Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut, е роден в Русия, а в този момент има английски паспорт. Баща му е шеф в поделение на " Газпром ", която пък е под удара на американските наказания от 2014 година.

В свое проекторешение пред Народното събрание депутатът Stasys Jakeliūnas, ръководител на Комисията по бюджет и финанси, споделя, че има заплаха Revolut да се окаже политически уязвима от Кремъл, което от своя страна да подкопае репутацията на Литва и стабилността на финансовата система.

От своя страна компанията, която неотдавна оперира и на българския пазар, твърдо отхвърля обвиняванията и твърди, че е безусловно самостоятелна. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР