Ревизия на предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета предвижда

...
Ревизия на предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета предвижда
Коментари Харесай

Кандидатът за финансов министър готви актуализация на актуализацията на бюджета |

Ревизия на препоръчаната от служебния кабинет актуализация на бюджета планува издигнатият от " ИТН " за финансов министър Пламен Данаилов, в случай че новото държавно управление получи утвърждението на Народното събрание. 

" Актуализацията, която внесе служебният кабинет, не беше съгласувана, в това число фискалният съвет към Народното събрание я съгласува с изключително мнение. Начинът, по който сега е показана актуализацията на пенсиите, допуска извънредно мъчно погашение на цялостния размер. Ще отнеме доста месеци ще генерира обществено напрежение измежду хората ", разгласи Данаилов пред Българска национална телевизия.

Той добави, че това няма да е проблем, тъй като Народното събрание ще работи през август и " в границите на доста малко време " ще бъде импортиран нов вид с ясни правила, транспарантни за всички, с цел да се знае по какъв начин се харчат парите.

" В България от 2005 година се приказва за въвеждане на програмно бюджетиране. Това значи, че финансирането на дадените цели и задания е обвързано с ясни и транспарантни критерии. Тази бистрота ще даде опция на хората да знаят в действителност по какъв начин се харчат парите ", акцентира Данаилов.

Според него това, което се предлага от служебния финансов министър Асен Василев, явно е по-лява политика.

" Нашата политика е ориентирана към хората, към бизнеса, с цел да може да се получат задоволително рационални заплати, да се даде опция на бизнеса да се развива, да има по-голяма събираемост в бюджета и да може да се заплащат почтени пенсии на нашите родители ", добави претендентът за финансов министър.

Данаилов уточни още, че договарянията не престават и най-вероятно на следващия ден ще има среща с Българска социалистическа партия след днешното, с цел да научи Има Такъв Народ какво тормози социалистите.

Пламен Данаилов подсети и целите на партията си във финансовата сфера:

" Позицията на Има Такъв Народ е да резервира 10% данъчно облагане . Склонни сме да беседваме за механизъм за въвеждане на необлагаем най-малко . Едно от главните неща е към този момент да вървим към тип помощ, който да е финансова помощ за бизнеса , т.е. страната да може да даде капитал, а не дълг с лихви, който да заплаща.  Мярката 60/40 ще бъде непокътната , тъй че да се запазят работните места и да се даде действителна опция за грантови схеми. Ще облекчим процедурата, тъй че да може бързо и елементарно парите да стигнат до нуждаещите се ", посочи той. 

Колкото до въвеждането на еврото Данаилов съобщи, че това е значителен и сложен въпрос и той е дали, а не по кое време да бъде признато еврото .

Кандидат-министърът сподели, че има подобие по целите сред Има Такъв Народ, " Демократична България, " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия. Според него разликите са в нюансите и те ще бъдат изглаждани на идващ стадий в диалози в парламентарните комисии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР