Ревенът се използва заради острия си вкус най-вече в пайове

...
Ревенът се използва заради острия си вкус най-вече в пайове
Коментари Харесай

Този корен ще детоксикира тялото и ще подобри храносмилането ви

Ревенът се употребява поради острия си усет най-много в пайове и сладка. За задачата се берат червеникавите му стъбла, класифицирани като зарзават. Те обаче са единствено една от използваемите елементи на това необикновено многогодишно растение.

Коренът на ревена /виж галерията/ е извънредно скъп най-много поради своите балансиращи и подсилващи функционалности по отношение на действието на храносмилателната система. Лечебните му свойства са известни още от антични времена. Най-често се употребява в китайската обичайната медицина.

Приеман в дребни дози, ревенът ползва кръвоспиращ резултат върху храносмилателната система. По този метод тъканите се свиват, хемороидите и възпалените мускусни мембрани се облекчават, даже се стопира вътрешно кървене в стомашно-чревния тракт. Приемът на корен от ревен очиства червата, пречиства и изхвърля бактериите и токсините, дразнещи хранопровода.

В по-големи дози ревенът се ползва при продължителен запек заради своето прочистващо и стимулиращо деяние. Интересното е, че същата билка се употребява и за лекуване на диария, защото затягащите ѝ свойства спомагат за извличането на водата от екскрементите. Консумацията на корен от ревен поддържа и здравословното действие на дебелото черво.

Ревенът има антимикробни, антибактериални, антибиотични и антивирусни свойства. Поради това постоянно се употребява за лечение на чревни инфекции и за ликвидирането на чревни паразити.

В медицината растението обичайно се употребява като мощен стимулатор на храносмилането. Приемът му способства за тонизирането и здравето на стомаха, като в това време пречиства тялото от натрупалите се в него отрови.

Освен червата и стомаха коренът от ревен пречиства и спомага и други функционалности на организма. Съдържащите се в него полифенолни химикали да вземем за пример потвърдено убиват и предотвратяват растежа на раковите кафези.

Антраквиноните му пък предотвратяват метастазите на раковите кафези. От повече от десетилетие коренът от ревен се употребява за лекуването на признаците при менопауза. Той снижава признаците и усъвършенства качеството на живот. Използва се и при лекуването на диабет вид 2.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР