Reuters Професорът от Руската академия на науките Владимир Матвеев заявил на

...
Reuters
Професорът от Руската академия на науките Владимир Матвеев заявил на
Коментари Харесай

Руски професор за Холокоста: 6-те милиона жертви са измислица, нямало е газови камери

 Reuters Професорът от Руската академия на науките Владимир Матвеев декларирал на уебинар за учители и шефове на учебни заведения, че " Холокост в подобен размер, за какъвто приказват историците, просто не е имало ", заяви основният редактор на радио " Ехото на Москва " -Петербург Валерий Нечай, представени от " Faktor ".

Той е разгласил и аудио записи от изявлението на Матвеев на уебинара: " Урок по памет за жертвите на Холокоста и воините на Червената войска, освободители на Освиенцим ".

Нечай акцентира, че изявлението на професора идва в дните, когато в целия свят се отдава респект на жертвите на Холокоста.

В лекцията си на уебинара Матвеев нарекъл Холокоста " обред да наказване на съплеменниците ".

" За да бъде изгорял мъртвец е нужна пещ със сбит въздух. Такива пещи не са открити в Германия, тъй че това е още един мит. Не са били открити газови камери за заличаване на хора, а газът е употребен за стерилизация. Цифрата 6 милиона е небивалица. Холокост в подобен размер, за какъвто приказват историците просто не е имало. Ние като хора на науката би трябвало да кажем на масите истината ", декларирал " ученият ".

РИА " Новости " оповестява, че управляващите на Ленинградска област са декларирали, че това е " частно мнение " на Матвеев.

От данни на университета, в който преподава Матвеев излиза наяве, че той е полковник в оставка и има 30 години педагогичен стаж. Преподава външна политика, основи на интернационалната сигурност, интернационален тероризъм и интернационалните спорове в XXI век.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР