Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“Община Кюстендил

...
Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“Община Кюстендил
Коментари Харесай

Община Кюстендил започва кампания за рециклиране на пластмасови бутилки и кенове, поставят автоматични дефибрилатори

„ Рециклирай пластмасовите бутилки и железни кенове - Спаси живот! “

Община Кюстендил и ЕКОПАК България стартират взаимна акция „ Градска рециклиада “ с задачата да спасят стотици тонове боклуци от природата и да обезпечат животоспасяваща първа помощ при неочакван сърдечен арест.

Това е най-мащабната и първа по рода си сходна самодейност, която се организира в 14 общини в България от март до декември 2023 година под мотото: „ Рециклирай пластмасовите бутилки и железни кенове - Спаси живот! “

" Целта, която си слагаме е да увеличим с най-малко 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за интервала от март до декември 2023 година по отношение на същия интервал на предходната година.

При сполучлив резултат от акцията и реализиране на задачата й ще бъдат сложени един или няколко автоматизирани дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест на подобаващи публични места в града.

В България от неочакван сърдечен арест умират повече от 10 хиляди индивида годишно - 10 пъти повече в сравнение с в автомобилни произшествия, пожари и естествени бедствия взети дружно! Автоматичните дефибрилатори са постоянно срещани по публични места в доста европейски градове.

От март до декември 2023 година Община Кюстендил и ЕКОПАК ще провеждат редица начинания, с които да ангажират жители, бизнес, учебни заведения и детски градини да се включат в акцията.

Искрено имаме вяра, че благодарение на всички нас – институции, жители и бизнес, ще реализираме и надминем задачите на акцията ", декларират уредниците.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР