Рецепти и протоколи на хронично болни пациенти, които получават лекарства

...
Рецепти и протоколи на хронично болни пациенти, които получават лекарства
Коментари Харесай

Протоколите на хронично болни пациенти за лекарства ще се удължават, за да избегнат опашки

Рецепти и протоколи на хронично заболели пациенти, които получават медикаменти по линия на НЗОК, ще бъдат удължени, с цел да се избегне чакането им по опашки в лечебни заведения и поликлиники за подновяването им. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева в сряда. Мярката е взета на неприсъствено съвещание на Надзорния съвет на НЗОК и ще бъде сведена до знанието на лекарите. Тя визира пациенти с диабет, астма, множествена склероза, ревматологични болести и други

“Ще удължим периода на протоколите, тъй че хората да не би трябвало да се явяват персонално и да чакат по опашки взели сме решеие “, разгласи Начева. Преди ден стана ясно, че част от лекарските комисии, издаващи протоколи на хронично заболели пациенти не работят като защитна мярка против разпространяването на вирусни инфекции.

Начева заяви, че по преценка на лекаря или лекарската комисия срокът на протокола ще може да се удължава до 1 година без пациентът да се явява персонално.

До скоро протоколите бяха със период на годност 6 месеца, само че този период беше продължен на година. За хората, чиито протоколи обаче изтичат в този момент и би трябвало да се явяват за възобновяване, неработещите комисии са проблем.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР