Рецепта за палави домакиниНеобходими Продукти● за блатовете● бисквити - 3

...
Рецепта за палави домакиниНеобходими Продукти● за блатовете● бисквити - 3
Коментари Харесай

Торта Изкушение

Рецепта за палави домакини

Необходими Продукти

за блатовете


● бисквити - 3 пакета (обикновени )
● масло - 125 г
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● пудра захар - 1 ч.ч.

за крема


● прясно мляко - 600 мл
● нишесте - 1 пакетче шоколадово
● шоколад - 100 г естествен
● масло - 50 г
● захар - 1 ч.ч.

за фондана


● желатин - 1 пакетче
● вода - 60 мл
● пудра захар - 1000 г пресята

Начин на подготвяне

Най-добре още от предния ден да се подготви фонданът, а ето и по какъв начин: Желатинът се разтваря в студена водата и се оставя да набъбне. След това на водна баня се загрява, до момента в който се втечни.

1/2 от пресятата пудра захар се сипва в огромна купа, оформя се кладенче и вътре се изсипва желатинът. Размесваме хубаво, до момента в който добием равна субстанция.

После лека-полека влагаме пудрата захар. Разбъркваме усърдно, до момента в който се добие лепкаво тесто. Него месим по същия метод, по който замесваме питки.

Щом тестото към този момент е безпрепятствено и съвсем не е лепкаво, го увиваме в транспарантно фолио и го оставяме на стайна температура за към 24 часа. На идващия ден го омесваме, употребявайки още малко пудра захар.

Пригответе след това и крема: в тенджерата, в която ще го варите, миксирайте прясното мляко, захарта, нишестето и авансово натрошения шоколад.

Сложете на котлона и при непрестанно бъркане, варете, до момента в който се добие относително гъста примес. Отстранете от огъня и прибавете маслото.

Начин на подготвяне на блата: Натрошете бисквитите на доста фини трохи (най-лесно е с блендер). Смесете разтопеното масло, бисквитите, млякото и захарта.

С част от сместа оформете тялото. Оставете във фризера за малко, едвам се стегне маслото. С другата примес в две обособени купи (застлани с фолио) редувайте част от бисквитената примес с крема. Оставете ги да стегнат добре. Те ще ви послужат за бюста.

Остава и най-интересната и занимателна част-бюстът се прибавя към тялото и се оформя дефинитивно. После тялото се облича с фондан, а по-късно от останалата част се прави и банският костюм. Може да се употребява и сметана за украсата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР