Ретро ревю в Брезник връща модата от края на XIX

...
Ретро ревю в Брезник връща модата от края на XIX
Коментари Харесай

Ретро ревю в Брезник представя модата от края на XIX и началото на XX век

Ретро ревю в Брезник връща модата от края на XIX и началото на XX век.

Манекени от фешън организация „ Ивет Фешън “ ще дефилират в реплики на настоящи тоалети от преди два века, възобновени по достоверни фотоси, съхранени в ОИМ Брезник. Уникалното фешън ревю ще се състои на 21.09.2022 година от 17,30 ч. пред музейната постройка на ДНА. Събитието се провежда в границите на план „ Традиция и модерност: ревю-изложба на градско облекло в Брезник от края на ХІХ-средата на ХХ век “ с финансовата поддръжка по Договор за съдействие сред Община Брезник и „ Асарел Инвестмънт “ ЕАД.

В рамките на плана бе издирена и събрана информация за динамичните промени в бита, облеклото и нравите на брезничани в интервала сред двете епохи. Прегледани бяха голям брой достоверни снимки на действителни персони, живели в Брезник по това време, въз основа на които дизайнерката Александра Петрова създаде реплики, доближаващи се оптимално до същинските модели. Публиката ще види публични и ежедневни тоалети, както и булчинска рокля. Заедно с това ще бъдат показани и костюми от реквизита на държавна такса „ Боян Дановски “ в Перник, които отразяват трендовете в модата през този интервал. Ще бъде показана сбирка шапки на дизайнерката Ирина Сардарева.

Ще бъдат възобновени дюкяни от тогавашната брезнишка чаршия. Хората ще могат да се почерпят в кафенето на Илия Данин, да опитат прясно опечен самун от Микината фурна, да прегледат шивашка работилница и обущарница.

За положителното въодушевление на всички ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър към ОК „ Дворец на културата “ в Перник.

Партньори са „ Лайф енд сити “ ЕООД, дизайнерката Александра Петрова, „ ЕНИ филм “ ЕООД, държавна такса „ Боян Дановски “, Духов оркестър към ОК „ Дворец на културата “ – Перник и Модна организация „ Ивет Фешън “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР