Ресторантьор и рапър се готвят да отворят отново веригата кафенета

...
Ресторантьор и рапър се готвят да отворят отново веригата кафенета
Коментари Харесай

Ресторантьор и рапър отварят отново бившите кафенета на Starbucks в Русия

Ресторантьор и рапър се готвят да отворят още веднъж веригата кафенета в Русия, която преди беше благосъстоятелност на Starbucks. Това е следващото ребрандиране на огромна западна компания след месеци на всеобщо корпоративно евакуиране от страната, предава businessnovinite.bg.

Според фасада на кафене в центъра на Москва и Instagram пост на рапъра и съсобственик Тимати, веригата ще бъде преименувана на Stars Coffee, с ново лого, което към момента включва изображение на жена със звезда над главата.

Новото име на кафенетата в Москва към момента беше прикрито в сряда вечерта, до момента в който Тимати и съсобственикът, ресторантьорът Антон Пински, се готвеха да разкрият първия нов кафе-бар по-късно в четвъртък.

Starbucks отхвърли да разяснява приликата на логото и името, само че се базира на по-ранно изказване, в което се споделя, че компанията е взела решение да напусне и към този момент няма наличие на марката на съветския пазар.

В края на май основаната в Сиатъл Starbucks, която оказа помощ за популяризирането на кафето за у дома в общество, обичайно обичащо чая, съобщи, че ще напусне Русия след близо 15 години.

Starbucks имаше 130 кафенета в Русия, ръководени от нейния лицензиант Alshaya Group, с близо 2000 чиновници в страната.

Повторното пускане прилича историята на Vkusno & tochka, който пое някогашните заведения за хранене на McDonald's Corp в Русия, ходове, които трансформират търговията на дребно и корпоративния пейзаж в страната, до момента в който спорът в Украйна навлиза в шестия си месец.

Пински сподели през юли на Forbes Russia, че ще стане съсобственик на кафенетата на Starbucks в страната, като също ще си партнира с холдинговата компания Sindika.

Въпреки че партньорството може да наподобява малко евентуално, Тимати, е един от най-известните съветски рапъри, е съосновател на веригата Black Star Burger в Русия, която продава " Timati Burger ".

Той е прочут и с поддръжката си за Кремъл откакто през 2015 година издаде ария, с текст „ Президентът Путин е моят най-хубав другар “.

Пински, който по-рано този месец сподели на съветската кореспондентка и политическа активистка Ксения Собчак, че в никакъв случай през живота си не е опитвал кафе, има поредност от заведения за хранене в портфолиото си, в това число взаимен план с Тимати - REDBOX, който сервира паназиатска кухня.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР