Реставрирайки църквата Св. Стефан ние я отворихме за нашите граждани

...
Реставрирайки църквата Св. Стефан ние я отворихме за нашите граждани
Коментари Харесай

Бинали Йълдъръм за обновената църква „Св. Стефан”: Това, на което даваме живот, има послание за толерантност

Реставрирайки църквата „ Св. Стефан ” ние я отворихме за нашите жители – християни и по този метод изпълнихме своя отговорност, идваща от нашите предци. И това е най-хубавият образец за толерантността, която датира тук от стотици години насам.

Това съобщи турският министър-председател Бинали Йълдъръм, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Истанбул Георги Пашкулев.

В нашата страна имаме жители от разнообразни религии и с цел да могат да извършват своята вяра в успокоение, мир и да могат да живеят дружно, Истанбул и нашето държавно управление поставят всички старания и това е една от значимите ни задания, добави Йълдъръм. Ние издадохме закон, с който направихме допустимо да се върнат парцелите на религиозните фондации и по този метод 167 фондации получиха 1029 свои парцели. Те възвърнаха собствеността си върху тях и този проблем, който идваше от предишното, беше позволен, акцентира турският министър председател.

Национализмът и нетърпимостта км чужденците и бежанците, историческите предубеждения се усилват в днешно време. За страдание се усилват радикалните визии. В един подобен интервал министър председателят на Българя, моят безценен другар Бойко Борисов, взе участие на тази гала и дружно с посланието, което ще дадем на целия свят, имам вяра, че ще бъде доста свястно. Това, на което даваме живот ние тук не е единствено да дадем живот на едно исторически завещание, а и има философско изражение, има и обръщение за приемливост. Затова се надявам това обръщение да бъде добре разбрано, сподели още Йълдъръм.

Реставрирането на това произведение, откриването му за жителите е нещо, на което участва и постави ужасно доста старания нашият президент, а и община Истанбул. Благодарение на всички тези старания през днешния ден откриваме това произведение, отпред с компанията, която извърши реставрацията, добави още турският министър председател.

Между турския и българския народ има исторически връзки и добросъседски връзки, от епохи насам до през днешния ден стигат тези човешки и културни взаимоотношения. Българските жители с турски генезис имат доста огромна роля, която не може да бъде подценена. Турските жители с български генезис имат също доста огромна роля за тези взаимоотношения, с приятелския мост, който основават те, нашите взаимоотношения се развиват в позитивна посока. Днес ние реализираме значимо районно съдействие и поддръжка. Турция с увереност наблюдава задачата за участие в Европейски Съюз и това е въпрос, който в председателството на България на Европейския съвет ще даде опция за нови съдействия в това отношение и ще форсира този развой, аз имам вяра в това. Поздравявам България за председателството на Европейския съвет, съобщи още Йълдъръм. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР