Реставрирани елементи на откритата през 2013 година келтска колесница, както

...
Реставрирани елементи на откритата през 2013 година келтска колесница, както
Коментари Харесай

Изложба показва реставрирани елементи от келтска колесница

Реставрирани детайли на откритата през 2013 година келтска каляска, както и келтските приложения към конска сбруя, открити при разкопките на археологическия резерват „ Сборяново ”, демонстрират за първи път в галерия в Разград.

Експозицията, наречена „ С каляска през Европа ”, е подредена в интерактивния музей на територията на археологическия резерват „ Абритус ” в Разград. В нея са показани и глинени олтари, моделирани на дъното на някои от вкопаните гробници, само от гетите. Това оповестиха от регионалната администрация в Разград във връзка откриването на изложбата, на която са участвали регионалният шеф Гюнай Хюсмен, археологът професор Диана Гергова и доктор Йордан Анастасов – експерт по келтския свят и късножелязната ера в Европа и учител по археология и праистория в Женевския университет, негови студенти, доброволци по стратегия „ Еразъм + “ от Франция, Испания, Португалия, Италия, Естония и Турция и други.

Професор Гергова заяви при разкриване на изложбата, че е извоюван грант от американския посланически фонд за план за Свещарската могила. Подробности щели да бъдат оповестени на 23 октомври на взаимна конференция в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР