Рестарт на един от най-големите икономически центрове в света. Шанхай

...
Рестарт на един от най-големите икономически центрове в света. Шанхай
Коментари Харесай

Шанхай е официално отворен след двумесечна COVID блокада

Рестарт на един от най-големите стопански центрове в света. Шанхай е публично отворен към този момент 24 часа. За живота след тотална Коронавирус обсада споделя нашият съотечественик в Китай Димитър Владиков.
След повече от два месеца на цялостна обсада Шанхай се връща към естествения темп на живот. 25- те милиона поданици на града бяха затворени по домовете си, входовете запечатани, а страната правеше доставки на най-необходимите хранителни артикули.
"От 25-март до в този момент. Това са някъде 65 дни. Не можете да си визиите. 31 май против 1 юни и в България е естествен вторник против сряда, обаче тук в Шанхай имаше по-голяма заря в сравнение с Нова година и такива фойерверки и такава наслада аз не съм виждал. Нищо сходно не съм срещал. Наистина празник ", показа проф. Димитър Владиков, учител в университета "Джаотонг ".
Всички заведения за хранене, фитнес зали, магазини са още веднъж отворени без ограничаване за потенциал и работно време.
"Снощи заради огромния напор в заведенията за хранене и питейните заведения не бяха заредили задоволително количество алкохол и поръчките бяха лимитирани. Хората са на открито и всички са усмихнати, удовлетворени, това е в действителност нещо, което човек би трябвало да го изпита. Има към този момент тениски, които са с надпис “аз претърпях огромния локдаун в Шанхай 2022 година ", разкрива той.
Продължава ежедневното тестване на 25-те милиона поданици. За да се качат на градския превоз пътуващите би трябвало да показват негативен резултат.
"Отвориха учебните заведения и детски градини, начален курс и приблизително обучение, като гимназиите и универститетите няма да ги отворят просто тъй като няма смисъл - ние завършваме в този момент този месец. Всички са доста радостни, с такова неспокойствие чакаха да тръгнат на работа. Просто аз подобен трудов възторг не съм виждал в никакъв случай ", изясни преподавателят.
За последното денонощие новозаразените в града са единствено 6. Правителството на Шанхай разгласява писмо до жителите на Шанхай, в което им благодари за търпението и се извинява за неудобствата през последните месеци.
"Със сигурност ще остави отпечатък върху хората които са го претърпяли. Да си затворен два месеца и да не можеш да си купиш кафе чай или обикновено, в случай че ти се прияде нещо като хамбургер пица ", показва той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР