Решихме на заседание на Парламентарната група да излъчим един екип

...
Решихме на заседание на Парламентарната група да излъчим един екип
Коментари Харесай

Нинова съобщи гореща новина, свързана с вота на недоверие към кабинета

Решихме на съвещание на Парламентарната група да излъчим един екип от Българска социалистическа партия, да помолим Движение за права и свободи и Воля и те да създадат същото и другата седмица да стартират публично диалозите по тематиката на вота и по кое време да го внесем. Това съобщи водачът пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, осведоми БГНЕС. „ Нашето предложение ще бъде на тематика корупция. Това не ни лимитира в кои сфери да приказваме за корупция. Може да е в опазване на здравето, обучение, районно развиване, на всички места имаме мотиви за това “, акцентира Нинова. „ Ще изчакаме Движение за права и свободи и Воля да излъчат екипите си, ние сме подготвени с нашите и другата седмица сядаме на диалози. Разговорите ще бъдат в Народното събрание, няма да има нищо прикрито покрито “, увери водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова акцентира, че вотът не е единствено математика, а политика, диалог за проблемите и решенията, които ще се вземат. „ Излизаме отвън единствено математическите сметки. На нас ни е ясно кой какъв брой гласове има, само че считаме, че тази тематика към този момент е извънредно мъчителна с тези 10 милиарда лева, които сме разгласявали, че се крадат в страната “, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова заяви още, че по време на съвещанието на КСНС при президента ръководителят на една от службите е срещнал участниците със статистика, че 15 милиарда лева се крадат годишно в България. Това, счита Нинова, е голямата тематика. Тя е безапелационна, че поради тази корупция не могат да се развиват нито обучение, нито опазване на здравето, нито пенсионна система. Затова започваме от тук и то на фона на така наречен антикорупционно законодателство, изясни водачът на левицата. Според нея председателството не може да е опрощение за спор за корупцията, в която се вихри страната. То ще мине и ще замине. Не може 6 месеца да мълчим за това, което сме очевидци всеки ден, уверена е Нинова.

Според нея вотът ще бъде триумф, в случай че дебатът не се случи единствено в Народно събрание, а стане публичен диалог отвън Народното събрание. „ Не бива единствено тук да затваряме тази тематика. Наистина желаеме битката с корупцията да се стартира един път вечно и то както би трябвало, а не с политическа реплика. Целта е истината “, съобщи още Корнелия Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР