Решихме да ги освободим по хуманитарни причини и заради лошото

...
Решихме да ги освободим по хуманитарни причини и заради лошото
Коментари Харесай

Хамас освободи още две заложнички без да постави условия

" Решихме да ги освободим по филантропични аргументи и поради неприятното им здраве ", написа Обейда. Освобождаването е станало с посредничеството на Катар и Египет. 

Пленничките са били предадени на чиновници на Червения кръст на граничният пункт " Рафах " сред Египет и линията Газа, съобщи i24news.tv. Самоличността на двете дами още не е доказана публично от израелските управляващи, само че от " Хамас " разкриха имената им.

Това са 85-годишната Йохевед Лифшиц и 5 години по-младата Нурит Купър - жителки на кибуца Нир Оз. И двете имат единствено израелско поданство. Съпрузите им - Одед Лифшиц и Амирам Купър обаче остават заложници в Газа. 



Към граничния пункт " Рафах " пътува израелски екип, който да прибере освободените дами.

Общото заседание на Организация на обединените нации се събира в четвъртък

Общото заседание на Организация на обединените нации ще се събере в четвъртък, с цел да разиска въпроса, обвързван с войната, провокирана от офанзивата на " Хамас " против израелската територия, съобщи Франс прес. Новината за съвещанието заяви ръководителят на Общото заседание Денис Франсис.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по този начин и не съумя да реализира единодушие по резолюция, касаеща войната, само че няколко страни членки, измежду които Йордания от името на арабските страни, а също Русия, Сирия, Бангладеш, Виетнам и Камбоджа желаеха публично съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Миналата седмица Съветът за сигурност, постоянно разграничен по израело-палестинския въпрос, първо отхвърли предложение на Русия за резолюция, в която се призоваваше за преустановяване на огъня по филантропични аргументи. Само 5 от 15-те страни членки на Съвета поддържаха този текст. В него се осъждаха всички прояви принуждение против цивилните и всички терористични актове, само че не се загатваше поименно " Хамас ", което Съединени американски щати, Франция и Англия дефинираха като недопустимо.

Втори план на резолюция, създаден от Бразилия, която е ръководител този месец на Съвета, беше блокиран от американското несъгласие. Вашингтон разкритикува текста, в който не се загатваше правото на Израел да се пази, а 12 страни тогава поддържаха документа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР