Решенията в Брюксел се вземат с гласа на всеки един

...
Решенията в Брюксел се вземат с гласа на всеки един
Коментари Харесай

Мария Габриел: Най-много фалшиви новини има за здравето!

" Решенията в Брюксел се вземат с гласа на всеки един и правилното е когато си взел решение в Брюксел, в народен проект то да бъде показано такова, каквото е било взето там. " Така еврокомисарят Мария Габриел разяснява дейностите на Будапеща в предаването " Брюксел 1 " по Bulgaria ON AIR.

``
реклама
12 партии от ЕНП желаеха изключването на партията на унгарския министър председател Орбан, откакто Будапеща започва акция с билбордове с обвинявания против ръководителя на Европейска комисия Жан Клод Юнкер и американския милиардер Джордж Сорос, че желаят да разрушат европейската цивилизация, като позволяват всеобщ банкет на мигранти. ЕНП ще разиска въпроса да бъде ли изключена партията ФИДЕС от ЕНП на 20 март, а след острите реакции Будапеща съобщи, че заменя скандалните билбордове с такива за поощряване на раждаемостта.

" Важно е да не се способства от политически ръководители за дезинфорамация, за показване на неща, които не са истина. Това не служи на никого. По отношение на акцията, която виждаме по отношение на тематиката за миграцията и намесването на името на ръководителя Юнкер, не бихме могли да го допуснем. Има изясненост - всичко, което визира Унгария се е взело с гласа на унгарския представител в Брюксел и в случай че Европейски Съюз се оправи с миграцията, то е тъй като предприе единни и общи дейности, " разяснява еврокомисарят в диалог с Милена Милотинова.

Най-много подправени вести има по тематиката опазване на здравето, сподели в диалога Мария Габриел.

" Дезинформацията и подправените вести имат една мощ – те работят върху нашата страст. Конкретен образец: имунизациите при децата, тематиките за климатичните промени. Колко от нас всяка седмица са виждат чудотворни медикаменти, които лекуват за 3 дни? “

По отношение на равенството в заплащането  между мъже и дами, Мария Габриел сподели, че се следи отрицателна наклонност от 2013-та година за понижаване броя на дамите в новите технологии. По думите й България е едно прелестно изключение – първи сме в Европа с 30% брой дами участници в осведомителните и информационните технологии при 16% приблизително за Европейски Съюз. Но това, сподели тя,  не бива да ни успокоява.

" Защото през днешния ден дребните девойки се интересуват от новите технологии, само че на 1000 завършващи висше обучение в осведомителни и информационни технологии 24 са дами и единствено 6 вършат кариера в бранша. Тоест имаме потребност да се борим със стандартите, а това включва и равно възнаграждение, битката с насилието, “ добави еврокомисарят.

" В Европейската седмица на програмирането имаше рекорден брой участници 2 740 000, 46% девойки. Освен това имаме за първи път доста явен ангажимент от страна на промишлеността – огромните компании се ангажираха освен да наемат дами, а да им оказват помощ по-късно да израстват в йерархията “. " Само преди 2 седмици ми беше срещата с тях. Предстои ни публикуването на документ на всички европейски езици с положителните практики. “ съобщи М. Габриел.

Готова ли е Европа да реагира на киберзаплахи и хакерски офанзиви по време на евроизборите, какъв брой значим е индивидът в ерата на изкуствения разсъдък, кое наложи да има въпроси за пола в анкетата на Европейска комисия за цифровизация на учебните заведения  - целия диалог на Милена Милотинова с Мария Габриел вижте в във видеото.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР