Решенията на външните министри на ЕС относно ситуацията в не

...
Решенията на външните министри на ЕС относно ситуацията в не
Коментари Харесай

Москва: Позицията на ЕС по Беларус нарушава принципа за ненамеса във вътрешните работи

Решенията на външните министри на Европейски Съюз по отношение на обстановката в не е в сходство с правилото за невмешателство във вътрешните работи на суверенна страна, се споделя в позиция на съветското външно министерство, съобщи БГНЕС.
В коментар на представителя Мария Захарова, оповестен на страницата на външнополитическото ведомство, се показва вяра, че Европейският съюз ще „ приведе своите насоки във външната политика в сходство с основополагащите правила на общоевропейската сигурност “.
 Студенти бойкотират образователната година в Беларус Студенти бойкотират образователната година в Беларус
Беларуската полиция задържа голям брой стачкуващи през днешния ден, откакто студенти излязоха по улиците на Минск в първия ден от образователните занят...
На срещата на министрите на външните работи на Европейски Съюз на 27 и 28 август в Берлин бяха разисквани настоящите събития в Беларус. „ Отбелязваме със страдание, че Евросъюзът не се въздържа от опитите да окаже влияние върху обстановката в тази братска нам стран. Вместо въздържаност и такт, толкоз нужни за основаването на условия за необятен народен разговор, беше отдадено желание на нелегитимни едностранни наказания “, се споделя в позицията.
Все по-силно звучат апелите за повишаване на финансовата поддръжка за беларуските опозиционни структури, в ключително тези, които получават подпомагане в прилежащи на Беларус страни в Европа. Това е в прорез с правилата за невмешателство във вътрешните работи на суверенна страна, закрепени в Заключителния акт от Хелзинки.
Всичко по тематиката
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР