Решенията на Общинския съвет във Варна за продажба на 16

...
Решенията на Общинския съвет във Варна за продажба на 16
Коментари Харесай

Областният на Варна атакува в съда продажбата на 16 общински имота

Решенията на Общинския съвет във Варна за продажба на 16 общински парцела ще бъдат вкарани в съда, заяви през днешния ден регионалният шеф Благомир Коцев.

При приемането на бюджета на града регионалната администрация върна решенията за продажба на близо 140 декара общински парцели и за изтегляне на нов заем от над 80 милиона лв..

Местният парламент прегласува решенията си, а до 9 юни представителството на страната трябваше да оповести дали ще сезира административния съд.

Поемането на нов заем от общината няма да бъде атакувано в съда, тъй като дава отговор на законовите условия, въпреки че не е оправдано, разясни Коцев. По думите му обществото би трябвало да е наясно, че градът натрупа задължения, които ще бъдат изплащани дълги години. Гражданският надзор би трябвало да бъде засилен и да се следи прецизно защо се харчат парите от бюджета и от заемите, добави Коцев.

Той напомни, че решението на Общинския съвет е за продажба на 19 парцела в града. От тях 16 ще бъдат вкарани в съда, като основанията за множеството са, че общината ги е придобивала под изискване да се употребяват за публични цели.

Общината към този момент не може да се оправдава за положението на Варна с регионалната администрация, разяснява още Коцев. Той напомни, че бюджетът на града за тази година е над 650 милиона лв.. Предизборно голяма част от него – над 130 милиона, ще бъдат дадени за асфалтиране и междублокови пространства, дано хората да следят и да се увеличи гражданският надзор дали фактически градът ще придобие европейски тип, прикани регионалният шеф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР