Решението за указ е най-лесно. Нека първо да видим как

...
Решението за указ е най-лесно. Нека първо да видим как
Коментари Харесай

Радев кани Главчев на разговор в петък, иска да чуе „реалните“ мотиви за смените в служебния кабинет

Решението за декрет е най-лесно. Нека първо да забележим по какъв начин стигнахме до тук. Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебния кабинет, което демонстрира цялостния неуспех на измененията в конституцията. Партиите, които гласоподаваха тези промени, обезсмислиха статута на служебния кабинет. Виждате по какъв начин от партийни събрания се заплашва министър-председателя. Надявам се господин Димитър Главчев да си дава цялостна визия за вредите върху служебния кабинет и изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф. Когато аз отговарях за служебния кабинет, партиите не можеха и да си помислят за вмешателство.

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, който разяснява предложенията за промени в състава на служебното държавно управление, оповестява Novini.bg.

„ За външния министър стана ясно от кое място идва заръката за промяна. Но кой поръча промяната и на земеделския министър? Г-н Главчев самичък го показа като метод на последователност. Не е ли необичайно министър-председателят да си сменя мнението през ден? Така объркваме хората, бизнеса. Аз към този момент разгласих, че няма да се греша в решенията на министър-председателя, само че и ще упорствам той да си съблюдава обещанията, че ще предложи кабинет равно далечен от всички политически партии.

В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти. Аз желая да чуя действителните му претекстове за тези негови претенции. Не можеш да предлагаш зам.-председател на политическа партия за външен министър в длъжностен кабинет. Той има правото да упорства за тези промени, а аз имам правото да упорствам за съблюдаване на политическо благоприличе в този длъжностен кабинет. Имаме десетки готови дипламати, които да поемат поста на външен министър. Най-важното е да запазим доверието в изборния развой “, безапелационен бе Радев и добави, че избор на съмнение към служебния кабинет е неосъществим в юридически смисъл.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР