Решението за Пирин не мога да го коментирам, трябва да

...
Решението за Пирин не мога да го коментирам, трябва да
Коментари Харесай

Вижте какво каза екоминистърът за дюните на Смокиня и за Банско след решението на ВАС


Решението за Пирин не мога да го разясня, би трябвало да го осъществим. Съдът е този, който, когато има несъгласия би трябвало да отсъди. Прието е от съда решението и проектът за ръководство на Пирин не разрешава градеж. Това разяснява пред Българска национална телевизия министърът на екологията Нено Димов. Вчера петчленен състав на Върховен административен съд отсече, че втори въжен превоз в Банско не може да се строи и отряза всевъзможни капиталови планове в Пирин.

Димов разяснява и проблема с плана Миджур и се възмути от прекъсването на план в най-бедния район на страната, който Зелените спъват.

На въпрос за какво постъпват по този метод министърът отсече, че би трябвало да се вземе стратегическо решение дали ще има туризъм в страната или не. Този тип туризъм е рентабилен, хората, които живеят в планински региони печелят добре, лятото също се развива туризъм. От тази позиция това е добър занаят, само че дали ще го развиваме или не, това е въпрос на стратегическо решение, уточни Димов.

Тук главният въпрос е точно стратегически. Всяка страна взема решение по какъв начин да употребява подобен запас. Това е работа на министерството на туризма и по какъв начин ще се действа и какво може да се прави в националните паркове и планини в България. Към този стадий с това решение на съда не може да има никакви градежи, сподели министърът.

На въпрос за разрушените дюни на Смокиня Димов съобщи, че ще желае да се възстановят те по допустимо най-близкия до миналата обстановка метод. Това е безусловно безсрамие, което би трябвало да се пресече в зародиш, страната бързо взе ограничения. Такъв вид вандалщина не би трябвало да бъде търпяна, отсече министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР