Решението за одобряването на кандидатурата на Швеция за членство в

...
Решението за одобряването на кандидатурата на Швеция за членство в
Коментари Харесай

Ердоган: Одобрение на кандидатурата на Швеция за членство в НАТО зависи от Стокхолм

Решението за одобряването на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО би трябвало да бъде взето от турския парламент. Не е ясно обаче какъв брой време ще отнеме този развой, всичко зависи от дейностите на Стокхолм. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред публицисти на връщане от Будапеща, предават турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Процесът на изпращане на протокола за участието на Швеция в НАТО в турския парламент и процесът на неговото утвърждение са директно свързани с осъществяването на уговорките на Швеция. Решението ще би трябвало да бъде взето от Меджлиса, не знаем обаче какъв брой дълго обаче ще бъде обсъждано в комисиите, какъв брой време ще отнеме този развой. Като начало Швеция би трябвало да обезпечи надзор над улиците на Стокхолм. Ако шведските управляващи не създадат това и в случай че нападенията против нашата Свещена книга – Корана, продължат, тогава дано не се наскърбяват, сподели Ердоган, представен от държавната телевизия ТРТ.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс предишния месец Турция се съгласи да вдигне ветото си върху приемането на Швеция в НАТО. Швеция даде обещание на Турция да не поддържа организации, които Анкара счита за терористични, и да й окаже всякакво допустимо подпомагане по въпроса за евроинтеграцията й.

Очаква се турските депутати да обсъдят кандидатурата на Стокхолм за участие в НАТО през октомври, когато Народното събрание възобнови работата си след ваканцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР